Nules: Nules recicla 41 tones de vidre durant el període estival


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/178138_106413/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/178138_106413/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 23-10-2018
Nules recicla 41 tones de vidre durant el període estival

Nules ha aconseguit reciclar un total de 41 tones de vidre al llarg dels mesos estivals, un 25% més que en el mateix període de l’any passat. Per aquest motiu ha rebut el guardó “Iglú Verde” que atorga l’entitat Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol, per haver superat la xifra de reciclat de l’estiu anterior.

El premi és un reconeixement al compromís de la ciutadania i dels professionals de la hostaleria amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat, així doncs l’acte ha comptat amb l’assistència del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Nules, Jaume Segura, i del tècnic de zona d’Ecovidrio, Manuel Sala.

Precisament aquestes dades són el resultat de la campanya Toma nota, recicla vidrio d’Ecovidrio en la qual han participat un total de 69 establiments hostalers de Nules i amb la qual es pretén sensibilitzar a l’hostaleria i incrementar les xifres de reciclatge d’envasos de vidre a l’estiu ja que es tracta d’un període en el qual s’arreplega el 30%% del total del vidre reciclat durant tot l’any.

“Els resultats que ha obtingut Nules es deu a la col•laboració dels professionals hostalers de la localitat que han participat en aquesta campanya i als mitjans instal•lats per Ecovidrio per a facilitar el reciclatge als ciutadans”, apunta el regidor de Medi Ambient, Jaume Segura.

Així doncs, l’entitat Ecovidrio ha instal•lat dos contenidors adaptats per a l’hostaleria, i ha entregat 43 poals especials als professionals del sector; a més ha ampliat la freqüència de l’arreplega de vidre per a gestionar adequadament l’augment de l’activitat de l’hostaleria en aquests mesos.En relació amb les dades de reciclatge de vidre corresponents al municipi de Nules cal destacar que en l’any 2017 els veïns i les veïnes d’aquesta població varen reciclar un total de 168.273 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada ciutadà en va reciclar una mitjana de 12,7 quilos.

Per altra banda, Nules se situa amb una mitjana de 172 habitants per contenidor i té l’actualitat un total de 77 iglús per als residus d’envasos de vidre.

La campanya Toma nota, recicla vidrio d’Ecovidrio ha tingut la col•laboració de 92 ajuntaments de municipis costaners de tot l’Estat espanyol, i amb més de 10.600 establiments hostalers que han aconseguit reciclar més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat emissions de CO2 equivalents a la retirada de la circulació de més de 6.000 vehicles durant un any.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana