Onda: Compromís per Onda demana la dimissió de Salvador Aguilella pel cas Gürtel


 
La Plana al Dia | Onda | General | 13-06-2018
 

La coalició Compromís per Onda ha demanat la dimissió del president del PP local arran de la sentència del cas Gürtel, en la que s’acredita que el Partit Popular es va finançar il·legalment a Onda mitjançant un acte polític que es va dur a terme al teatre Mònaco i que es va pagar de manera fraudulenta.

L’acte a què fa referencia la sentència va tindre lloc el 26 d’abril de 2008 i tractava de fer un homenatge als interventors i apoderats del Partit Popular que havien participat en les eleccions generals d’aquell any. A l’acte van intervenir el condemnat Carlos Fabra, l’investigat Francisco Camps i el que aleshores ja era president del PP local, Salvador Aguilella.

Segons el portaveu de Compromís Lluís Pastor “Salvador Aguilella i tota l’agrupació popular local han tret un clar benefici polític amb els diners que el PP ha furtat a tots els ciutadans i ciutadanes d’Onda i, per tant, hem de reclamar les corresponents explicacions i responsabilitats”.

Segons explica Pastor, este tipus d’actes li han servit al president del PP d’Onda per a escalar alt dins de l'organigrama del seu partit, aconseguint el seu objectiu d’assegurar-se una cadira a la Diputació de Castelló quan va perdre l’alcaldia a les últimes eleccions, un càrrec amb un sou de 3142,85 euros mensuals amb dues pagues extres per mitja jornada.

El col·lectiu de Compromís també ha demanat que el Partit Popular aclarisca com es va pagar el míting central de campanya de 2011 de les eleccions municipals i autonòmiques en les quals el mateix Salvador Aguilella va aconseguir l’alcaldia d’Onda i en el que també van participar Carlos Fabra i Francisco Camps.
Segons declaracions de Lluís pastor “Veient com ha estat funcionant el PP a tot el País Valencià ens preocupa molt que els actes de les eleccions de 2011 estiguen en la mateixa situació, per tant, demanem que ens expliquen a tots els veïns i veïnes d’Onda si també el van pagar de manera il·legal, encara que imagine que haurem d’esperar que ens ho explique la justícia”. “Per tot açò, Salvador Aguilella no pot continuar representant ni a la gent d’Onda ni a la de la província de Castelló” ha conclòs Pastor.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana