Onda: Onda recapta prop de 600.000 euros per l'impost de construccions


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181050_108845/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-01-2019
Onda recapta prop de 600.000 euros per l'impost de construccions

? La xifra del ICIO suposa un rcord en l'ltima dcada grcies a les facilitats i incentius que s'han proporcionat des de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Onda ha recaptat prop de 600.000 euros grcies a l'Impost de Construccions, Instal?lacions i Obres (ICIO) des de gener a novembre del 2018. Aquesta xifra suposa un rcord en aquests ingressos des del 2008 i suposa un clar augment a les obtingudes en 2013 o 2014 quan van ser 186.000 i 149.000 euros respectivament. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que ?aquest s un nou indicador que els nmeros sn positius per a la nostra ciutat, ja que parla d'una activaci econmica i que, des del consistori, concretament des de l'rea d'Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerd, estem treballant b per a facilitar les gestions i el creixement de la localitat. Sabem que queda treball per fer, per tenim el comproms de dur a terme aquesta gesti responsable que puga fer efectiu que a Onda hi haja oportunitats per a tots?.
L'augment de la recaptaci d'aquest impost es deu, en la seua gran part, al fet que les empreses han decidit invertir a Onda i en els seus polgons industrials, construir noves naus, ampliar les existents i que continuen confiant en la gesti municipal. ?En breu tindrem una nova instal?laci de plaques fotovoltaiques d'autoconsum elctric que es convertir en la ms gran d'Europa, grcies a que una empresa ha decidit instal?lar aquesta tecnologia ac a Onda i dur a terme una inversi de 15 milions d'euros. Aquestes inversions sempre sn positives per al sector cermic que s el motor de la nostra economia?, indica Huguet.
L'alcalde explica que ?un altre dels sectors que ha impulsat aquest creixement en la recaptaci ha sigut el de la rehabilitaci d'habitatges, ja que el programa ARRU de regeneraci urbana, que compta amb participaci del Ministeri i de la Conselleria, significar una bona inversi en la recuperaci de diverses edificacions en el centre histric de la localitat? i conclou recordant que ?durant el 2018 hem atorgat llicncies d'obres per ms de 20 milions d'euros, superant totes les previsions que tenem a l'inici de l'any. Sn bons indicadors que ens fan pensar que hem de seguir pel cam iniciat al principi de la legislatura i que ens est portant a construir la ciutat entre tots, facilitant inversions a la nostra ciutat que es vegen tradudes en llocs de treball i oportunitats?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana