Onda: La dependncia centra el debat en les jornades ?Onda amb els persones?


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182040_109724/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182040_109724/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182040_109724/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 12-02-2019
La dependncia centra el debat en les jornades ?Onda amb els persones?

El cicle de jornades ?Onda amb els persones? ha debatut aquesta vesprada sobre els recursos sanitaris per a l'atenci a la dependncia amb una taula redona. A ms, hui s'ha celebrat el taller ?Digitalitzades?, que finalitza aquest dijous i en el qual s'ofereix formaci digital gratuta a persones, en la seua majoria, amb diversitat funcional. La tinent d'alcalde de Poltica Social, Mari Carmen Aguilella, ha presentat aquesta jornada de dependncia explicant que ?l'objectiu s donar visibilitat al treball en dependncia i debatre de la situaci actual i com millorar-la. L'Ajuntament, que s la instituci ms prxima als vens, dins de les seues possibilitats, ha posat en marxa diversos programes de suport, com l'ajuda a la tramitaci de la dependncia, per a tractar de millorar la situaci?.
En la taula redona de hui han participat com a ponents Carme Llopico, coordinadora d'infermeria del Centre de Salut Onda I, Javier Llopis, coordinador mdic del Centre de Salut Integrat Onda II, Irene Pino, infermera de la Unitat hospitalria domiciliria de l'Hospital de la Plana, Sebastin Contreras, treballador social de l'Hospital La Magdalena, Lorena Francisco, infermera gestora de casos de l'Hospital de la Plana i Carmen Santamara, portaveu de la Plataforma en defensa de la dependncia. La jornada de hui tamb ha comptat amb l'assistncia de la Directora General de l'Alta Inspecci Sanitria, Mara Victoria Garrido.
Dem ser el torn de la jornada de portes obertes del Centre de Dia AFA Castell, el Centre de Dia Municipal i la residncia de la tercera edat. Dijous que ve, l'Associaci Asperger realitzar un cinema-debat amb motiu de la celebraci del Dia internacional de les persones amb sndrome d'Asperger. L'objectiu s conscienciar i donar una visi prxima, realista i tamb de la capacitat de les persones que estan dins de l'espectre de l'autisme.
Per part seua, l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que ?hem volgut situar a Onda com un referent en inclusi social, ats que som una ciutat que est servint de model per a moltes bones prctiques en aquesta matria. Amb aquestes jornades, en les quals estem trobant molta participaci i de les quals estan eixint moltes bones idees per a reflexionar en un futur no gaire lluny, continuarem buscant millorar en la qualitat de vida de la ciutadania i sobretot en la d'aqueixos col?lectius que puguen tindre majors dificultats?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana