Onda: Onda consolida la seua aposta per la seguretat viària amb un simulador de bolcades


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182170_109837/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182170_109837/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 16-02-2019
Onda consolida la seua aposta per la seguretat viària amb un simulador de bolcades

La Policia Local ha apostat per aquest complement i l'està desenvolupant en els centres de Secundària dirigit a l'alumnat de quart de l'ESO

L'Ajuntament d'Onda consolida la seua aposta per la seguretat i ha incorporat un simulador de bolcades a les accions de conscienciació que es vénen desenvolupant durant tot l'any. Cal recordar que la Policia Local d'Onda, entre les seues accions preventives per a la millora de la seguretat, imparteix educació viària a diferents cicles d'ensenyament, a quasi 2.000 escolars de totes les edats.
Durant aquest mes, la Policia Local d'Onda, juntament amb la Fundació Funco Viària, imparteixen unes jornades d'Educació Viària teòric-pràctiques, per a l'alumnat de quart de l'ESO. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, la tinent alcalde de Seguretat, Mari Carmen Aguilella, i el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, han mantingut una reunió amb la Fundació per a posar en marxa aquesta iniciativa. Huguet explica que ?durant tot l'any, la Policia Local treballa amb els diferents centres escolars per a millorar els coneixements dels xiquets i joves referent a la seguretat viària, però ara incorporem aquesta eina que resulta cridanera però que pot servir com a bona conscienciació?.
En una xarrada formativa a l'estudiant se li dóna a conéixer com és la biomecànica d'un accident de circulació, així com els beneficis de circular sempre amb el cinturó de seguretat correctament cordat, per a seguidament passar a comprovar-lo, d'una forma pràctica, amb un simulador de bolcada. Una vegada en el simulador, l'alumnat pot experimentar la sensació de patir una bolcada del vehicle després d'un sinistre vial i, sobretot, apreciar amb coneixement de causa com el cinturó de seguretat ens protegeix, ens subjecta i evita que ens quedem encaixonats, per exemple, en el sostre del cotxe.
?Es tracta de conscienciar als adolescents onders sobre els perills de la conducció no correcta i el gran perill de la bolcada. Pot semblar un taller impactant, però això assegura que guardaran sempre aqueixa sensació en la memòria i pot servir per a previndre accidents de trànsit. Creiem que l'educació viària és clau i per això continuem treballant en ella?, conclou Huguet.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana