Onda: Onda forma a 25 persones desocupades per a facilitar la seua inserció laboral


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185269_112489/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 15-05-2019
Onda forma a 25 persones desocupades per a facilitar la seua inserció laboral

L'Ajuntament d'Onda ha format a 25 veïns de la localitat en situació de desocupació per a facilitar la seua inserció laboral en un curs sobre la fabricació de rajoles ceràmiques de monococció i un altre de capacitació per a la col·locació de revestiments amb rajoles ceràmiques de gran format. L’alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “aquests cursos de formació per a l'ocupació han sigut molt importants, ja que sorgeixen de les converses mantingudes amb les empreses de la nostra localitat i els prospectors d'ocupació municipals, per a conèixer quins perfils necessiten en la seua plantilla i tenen dificultats per a trobar. Amb aquesta formació oferida pel consistori, les persones que l'han rebuda tenen moltes opcions de trobar una eixida laboral, ja que les companyies estan demandant treballadors amb aquesta formació”.
Aquest matí, el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, ha acudit al lliurament de diplomes a aquests 25 alumnes al Centre de Formació per a l'Ocupació Monteblanco. El curs de fabricació de rajoles ceràmiques s'ha realitzat en col·laboració amb l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) per a proporcionar coneixements sobre aquests processos i han participat 15 alumnes durant 120 hores teòriques i 75 hores de pràctiques no laborals en empreses. L'objectiu principal ha sigut capacitar a treballadors en situació de desocupació que tenen dificultats a incorporar-se al mercat laboral, ja que en aquest cas no disposen de les capacitats mínimes per a accedir a un lloc de treball com a operari en el sector de fabricació de rajoles ceràmiques. “En aquests moments, el sector de fabricació de rajoles té necessitat d'incorporar aquest perfil de treballadors, que tinguen a més flexibilitat per a cobrir diferents llocs de treball en les diferents operacions de fabricació i per això vam voler enfocar aquests cursos en aquest vessant”, ha comentat Huguet.
Quant al curs de col·locació de rajoles ceràmiques de gran format han participat 10 alumnes durant 70 hores teòric-pràctiques. En aquests moments, en el sector s'estan produint peces que superen el metre quadrat, amb grandàries molt superiors als que històricament s'ha fet. En aquest sentit, no existeixen suficients profesionals amb aquests coneixements, per a poder cobrir la demanda que necessitarien les empreses i la incorrecta col·locació d'aquest material implica problemes posteriors de patologies indesitjades que repercuteixen no solament en la qualitat del producte, sinó en la venda d'aquest material. En l'acció formativa que s'ha dut a terme, s'ha oferit a l'alumne una formació integral en la qual s'ha incorporat coneixement del producte ceràmic, les seues característiques, qualitats i possibles patologies una vegada col·locats, però també, i molt important, coneixements i pràctiques de col·locació del material ceràmic centrant-nos en el material de gran grandària.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana