Onda: El PP d'Onda lamenta l'interès de PSOE i Compromís per agilitar el macro abocador i incineradora d'animals morts


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191149_117472/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 02-12-2019
El PP d'Onda lamenta l'interès de PSOE i Compromís per agilitar el macro abocador i incineradora d'animals morts


• Una acta de Reciplasa demostra que l'ex alcalde socialista Ximo Huguet va proposar Onda per a acollir el nou macro abocadoro
• Aguilella: “Només s'entén que vulguin el macrovertedero per a poder continuar usant Reciplasa com a porta giratòri”

Després de la prohibició per part del Govern d'Espanya en funcions per a realitzar la consulta popular sobre el nou macro abocador i incineradora d'animals morts a Onda, el Partit Popular ha lamentat aquesta decisió que “no deixa parlar als ondenses sobre un problema que condicionarà el futur d'aquesta ciutat, que tornarà a ser durant molts anys més la ciutat escombriaire de la província”.

Així ho ha manifestat el president del PP d'Onda, Salvador Aguilella, qui també ha lamentat “el desmesurat interès de PSOE i Compromís per agilitar la construcció del macro abocador, sabent que perjudica a Onda, perquè els problemes de males olors tornaran a ser una constant a la nostra ciutat i nostre acabo municipal continuarà enterrant tones d'escombraries cada dia. Aquest no és el futur que volem per als nostres fills, però sembla ser que l'esquerra sí”.

“És molt trist que PSOE i Compromís vulguin fer batalla política d'aquest tema, deixant de costat la transparència i la participació ciutadana que tant prediquen per a imposar un macro abocador perjudicial per a la nostra terra i per a la salut dels ondenses. Aquesta postura, la d'anteposar els seus interessos partidistes i personals al benestar de la seva ciutat, només s'entén des de l'òptica que puguin continuar usant Reciplasa com a porta giratòria, posat diversos ex-càrrecs polítics van tenir una jubilació daurada en Reciplasa”, ha afegit el dirigent popular.

Huguet, a favor del macro abocador

D'altra banda, una acta del Consell d'Administració de Reciplasa del 13 d'octubre de 2015 demostra que l'ex-alcalde socialista Ximo Huget va proposar el municipi d'Onda per a acollir el nou macro abocador i després va votar a favor del projecte.

L'acta cita textualment: “Presa la paraula el Sr. Huguet per a dir que la pitjor opció per a Onda és fer l'abocador de Tales, que és millor a Onda i evitar problemes”.

El Partit Popular d'Onda assegura que continuarà treballant per evitar la construcció d'aquestes dues infraestructures. “Comprovarem document per document que es compleixin amb tots els requisits tècnics i mediambientals exigits per les administracions competents”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana