Onda: Onda impulsa la formació intersectorial en conductes addictives


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226754_143702/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/226754_143702/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 28-04-2024
Onda impulsa la formació intersectorial en conductes addictives

En el marc del cicle Onda Inspira, l'Ajuntament d'Onda ha portat a terme un taller enfocat en la formació intersectorial per a professionals en Patologia Dual i Conductes Addictives. En la inauguració de la jornada, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha declarat: 'Aquestes iniciatives reflecteixen el nostre compromís amb la salut mental i el benestar integral dels ondencs'. 'Aquestes jornades són un pas més en la nostra tasca per promoure la prevenció i el suport a qui més ho necessita en moments difícils', ha afegit.

Sota el títol 'Fonaments clínics de la Patologia Dual i abordatge integral', la Dra. Luz Angela Rojas Bernal, Psiquiatra i Docent investigadora, especialista en Addiccions i Patologia Dual, ha donat una visió clínica i neurològica dels trastorns addictius, incloent la Patologia Dual. Posteriorment, D. José Luis Linares, psicòleg de l'Associació Riu Sec d'Onda, especialitzat en conductes addictives, ha oferit eines d'intervenció directa i recursos locals per als assistents.

A més, com a part del compromís del consistori amb la salut mental, el pròxim 24 de maig es duran a terme les 'II Jornades de prevenció de la conducta suïcida' destinades a professionals de l'àmbit sanitari, equips d'atenció primària, cossos de seguretat, i a qualsevol entitat o ciutadà interessat en ampliar els seus coneixements sobre el tema.

Aquestes jornades dins del cicle 'Onda Inspira', dirigides al personal municipal, de seguretat ciutadana i de l'àmbit sanitari, estan dissenyades per a aquells que treballen en primera línia, com professionals de l'equip d'atenció primària municipal, policia local, guàrdia civil o personal dels centres sanitaris de la localitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana