Orpesa: Compromís aconsegueix la unanimitat dels regidors de l'Ajuntament d'Orpesa per demanar responsabilitats per la indemnització de l'edifici Bernat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/173227_102244/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/6/173227_102244/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Orpesa | General | 04-06-2018
Compromís aconsegueix la unanimitat dels regidors de l'Ajuntament d'Orpesa per demanar responsabilitats per la indemnització de l'edifici Bernat

El PP, PSOE, Ciudadanos i Sí Se Puede han votat a favor de la proposta de Compromís perquè la possible indemnització per l'atorgament d'una llicència d'obres "la paguen de la seua butxaca els responsables", ha manifestat el portaveu de la coalició, Josep Lluís Romero.

Es tracta de l'última derivada per la sentència d'enderroc de l'edifici Bernat d'Orpesa. Romero ha recordat que, al seu dia, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va dictaminar que l'edifici havia de ser enderrocat "ja que la llicència d'obres que es va atorgar incomplia el Pla General d'Ordenació Urbana de la ciutat". Segons el regidor de Compromís, "allò no va ser un error sinó una infracció deliberada. Però és que, a més, l'arquitecte municipal va informar favorablement l'atorgament de la llicència d'obres i els regidors van votar a favor". I és ara quan Compromís ha presentat una esmena d'addició a la modificació de crèdits que s'ha aprovat avui al ple "amb la finalitat d'establir les possibles responsabilitats, si procedeixen, de l'arquitecte municipal, dels regidors i de l'empresari promotor de la llicència per tal que en el seu dia responga personalment dels perjudicis causats a la Corporació i que ha originat un perjudici per a l'Ajuntament de 1.572.100 euros". Romero ha insistit que "aquesta proposta es basa només en la necessitat que paguen de la seua butxaca els responsables, i no els ciutadans, ja que els diners que haurien de destinar-se a millorar la qualitat de vida dels veïns d'Orpesa acabarà destinant-se a pagar indemnitzacions derivades d'una negligència tècnica i política garrafal".

Per al portaveu adjunt de Compromís a l'Ajuntament d'Orpesa, "no sembla raonable ni raonat que un error perfectament evitable en què alguns van incórrer es pague pels que no van tenir cap responsabilitat i es lliuren els que van provocar de manera incomprensible la resolució judicial".

Romero també ha destacat que el seu Grup estarà vigilant perquè es complisca l'acord votat per unanimitat per tots els grups municipals, "i en el cas que no es complisca actuar de manera contundent denunciant a la Fiscalia la falta d'interès a recuperar la indemnització de 1.590.000 € per l'edifici Bernat". Romero ha assenyalat que "si convertim aquesta quantitat en pessetes, són 264.653.572 milions. I si dividim pels 9000 habitants que té Orpesa, eixim a 29.405 pessetes per habitant". 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana