Orpesa: Compromís demana reforçar la vigilància i la neteja en l'única platja verge que queda en Oropesa


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 28-06-2018
 

El Grup municipal de Compromís per Orpesa ha demanat a l’Ajuntament que informe els veïns i visitants de la prohibició d’accés de gossos i vehicles a la platja de les Platgetes de Bellver, «concretament, al tram més septentrional, el que se situa al voltant de la desembocadura del barranc de Bellver», ha explicat el regidor Josep Lluís Romero. El portaveu adjunt de Compromís a Orpesa ha manifestat que aquesta «és l’única platja verge amb què compta el nostre terme i, per tant, no disposa del servei de neteja que tenen les altres». Per aquest motiu, Romero ha decidit fer aquest prec per tal de preservar aquest emblemàtic espai.

Segons Romero, «la protecció s’hauria de fer amb la instal·lació de cartells en l’accés per a vianants paral·lel al barranc de Bellver, i amb la vigilància de la Policia Local, si cal». Així mateix, en opinió del regidor de Compromís, es podrien aprofitar els cartells per insistir que es mantinga net el paratge, «ja que per ser una platja no urbanitzada no hi ha aquest servei». També, Romero reclama que es faça una primera neteja de la zona «perquè no es cree un ‘efecte crida’ i la gent continue llançant-hi residus».

Segons ha explicat el regidor, tota aquesta situació d’abandonament «està motivada per l’aïllament d’aquesta platja respecte a les zones urbanes, que és aprofitat, segons indiquen els usuaris, per molts propietaris de gossos per a usar-la com a platja canina, amb les consegüents molèsties per a la resta de turistes i el perill per a la salut pública que suposa la presència de nombroses defecacions i miccions, que són invisibles en l’arena i no es poden tampoc retirar pels amos». Romero també ha indicat que , segons ha advertit recentment el Col·legi de Veterinaris de València, «les restes animals contaminen l’arena amb paràsits causants de zoonosis en els humans. A més a més, la prohibició d’accés dels gossos a les platges orpesines que estableix l’ordenança municipal, també inclou aquesta platja i així hauria de constar en els accessos».


D’altra banda, recentment l’Ajuntament ha barrat el pas als vehicles que, aprofitant l’accés de vianants que es va construir des de la urbanització Portocala, envaïen la platja i el bosc adjacent. «En canvi, només s’ha barrat el pas a la zona del bosc, mentre que la platja i el llit del barranc continuen sent accessibles a qualsevol vehicle que use l’accés de vianants com pot observar-se cada dia, amb la consegüent degradació de l’entorn, tant pel pas mateix dels vehicles com pels residus que generen els ocupants», ha conclòs Romero.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana