Orpesa: Orpesa aprova una moció socialista instant a l'equip de govern a realitzar una campanya de conscienciació per a evitar la presència de residus de mascotes en la via pública


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 13-11-2018
 

La candidata socialista a l'alcaldia d'Orpesa, María Jiménez, ha mostrat la seua satisfacció per l'aprovació en el ple celebrat hui en la localitat, d'una moció presentada pel PSPV-PSOE per la qual s'acorda la creació d'una campanya de conscienciació orientada als amos de gossos perquè els excrements de les mascotes sempre siguen recollits. En la moció es proposen dues accions concretes per a portar avant aquesta labor divulgativa i concienciadora: repartir fullets informatius entre la població i realitzar accions en els col•legis i l'institut.
En la moció també s'ha inclòs un segon punt en el qual s'insta a l'equip de govern a instal•lar més papereres en el terme municipal, sobretot en les zones per les quals se sol traure a passejar a aquests animals. L'ajuntament també haura de controlar que sempre hi haja bosses en les papereres de nova creació i en les quals ja existeixen.
En paral•lel a la tasca de conscienciació, la moció aprovada en el ple municipal també determina que els excrements que puguen quedar sobre la via pública hauran de ser recollits pel servei municipal de neteja.
María Jiménez ha manifestat que l'aprovació de la moció presentada pels regidors del Partit Socialista és una bona notícia per a Orpesa, però lamenta que “després de diversos lustres del popular Rafael Albert al capdavant de l'ajuntament, encara estiguem patint un greu problema de civisme i de salubritat, que ja fa molts anys que va ser resolt en la majoria dels municipis de la província, sobretot, en els quals tenen una major vocació turística”.
La candidata del PSPV-PSOE considera que l'existència de problemes d'aquest tipus “suposa una mostra més que el projecte del Partit Popular per a Oropesa està totalment esgotat, perquè els fets són tossuts i després de tants anys de PP, a Oropesa seguim sense Biblioteca, sense residència per a majors, sense platja canina i amb un excés de brutícia i excrements als carrers”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana