Orpesa: La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia d'Oropesa, María Jiménez, demana que el Govern d'Espanya assumisca els costos de la dessaladora


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 14-12-2018
 

La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia d'Oropesa, María Jiménez, considera necessari que siga el Govern d'Espanya el que assumisca els costos de la dessaladora de Cabanes-Oropesa perquè segons ha recordat, "el conveni que va signar en el seu moment l'Ajuntament amb *Acuamed es va concebre en un moment anterior a la crisi econòmica, en el qual les expectatives de creixement que existien eren molt elevades". La situació de llavors, afig, "res té a veure amb la realitat de hui dia". En aquest sentit recorda que "es necessitaran molts anys per a complir amb les expectatives de creixement urbanístic lligades al turisme que existien a Oropesa en 2006 o 2007, quan el Partit Popular ens prometia en el nostre entorn la construcció del parc temàtic de Món Il·lusió i diversos camps de golf".

Jiménez afig que la dessaladora és una infraestructura "bàsica" per a Oropesa, "perquè ens assegura aigua de qualitat, per sempre i per a tots, garantit la viabilitat de tots els projectes de creixement futur que puga fer al nostre poble perquè amb ella tenim assegurats quants recursos hídrics que puguem necessitar". És a més un instrument molt eficaç per a la recuperació dels nostres aqüífers, "que cal recordar que porten molts anys sobreexplotats".

No obstant això, conclou dient, "un bé tan preuat com l'aigua no pot hipotecar-nos per a tota la vida". Per tant, "necessitem que el Govern d'Espanya siga sensible amb Oropesa i les seues ciutadanes i ciutadans".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana