Plana Baixa: Aín demana ajuda per adequar la seua zona esportiva i ampliar l'aparcament per als visitants


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155289_89020/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 13-03-2017
Aín demana ajuda per adequar la seua zona esportiva i ampliar l'aparcament per als visitants

"Si no ens donen suport als pobles xicotets ens morim". Així de contundent s'ha mostrat Javier Sorribes, l'alcalde d'Aín, municipi de la Plana Baixa, en plena Serra d'Espadà, durant la reunió que ha mantingut amb el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco.

El diputat de Compromís ha volgut conèixer de primera mà quines són les necessitats del municipi, "un poble de només 132 habitants que pateix, igual que un gran nombre de municipis de l'interior, un acusat procés de despoblació". Per Trenco, "com la Diputació és l'administració més propera, Aín necessita de la seva col·laboració per poder dur endavant diversos projectes i pal·liar la manca de dotacions que té el poble". Entre aquestes dotacions que s'han d'adequar, el diputat de Compromís ha citat la zona esportiva (amb la piscina, que està en construcció, un camp per practicar diversos esports, etc.), i una zona lúdica per als xiquets. "El nostre principal problema és que no tenim molts serveis que oferir tant als veïns com als que vénen a passar l'estiu", ha manifestat l'alcalde d'Aín. Sorribes també sol·licita ajuda per ampliar la zona de l'aparcament del municipi "ja que cal donar una solució als visitants que arriben a passar el cap de setmana o les festes i no hi ha manera que puguen aparcar".

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a la Diputació ha proposat a Sorribes "estudiar iniciatives que posen en valor els recursos patrimonials i naturals d'Aín i així fomentar el turisme i millorar la qualitat de vida dels seus habitants". En aquest sentit, Trenco ha recordat que una de les propostes de Compromís, el transport mancomunat, "seria una bona solució perquè els veïns d'Aín no se sentissin tan aïllats i oferir un servei a les parelles de joves que s'interessen per instal·lar-se aquí i no ho fan per falta de dotacions".

"Les administracions han d'estar al servei dels administrats, especialment en el cas dels municipis més menuts. Si no col·laborem tots, en pocs anys aquests pobles desapareixeran i perdrem un dels atractius de la província i l'essència de la idiosincràsia de Castelló ", ha conclòs Trenco.