Plana Baixa: El PSPV-PSOE se suma a les mobilitzacions convocades per al dia 18 en defensa del sector citrícola


 
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 14-12-2018
 

L'Executiva del PSPV-PSOE a la Plana Baixa ha fet una crida als seus càrrecs públics, militants i simpatitzants a participar en les mobilitzacions que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat per a el pròxim dia 18 de desembre a partir de les 19 hores en els municipis afectats per la crisi de les taronges. Així ho ha explicat el secretari comarcal del partit, Adrián Sorribes, qui ha recordat que "la Plana Baixa és una de les comarques més afectades per aquesta problemàtica", raó per la qual considera "imprescindible" que "les alcaldedeses, alcaldes, regidores i regidors del Partit Socialista recolzen aquesta justa mobilització". Representants de les executives comarcal, provincial i de País assistiran a les diferents convocatòries que s'han programat.

Sorribes demana que tot el partit se sume als actes reivindicatius "perquè entre tots hem de donar visibilitat a la situació per la qual està travessant el camp valencià". Diu que "és una tasca en la qual tenim l'obligació d'implicar-nos perquè amb la crisi de la citricultura es trenca el necessari equilibri del mercat, els nostres agricultors queden indefensos i moltes famílies perden els recursos que necessita per a poder portar una vida digna".

Considera que per a reconduir la situació "resulta necessària la intervenció de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya, així com de la Unió Europea". En aquest sentit, cal recordar que en la seua última reunió l'Executiva Provincial del partit va sol·licitar una modificació de l'acord d'associació econòmica signat entre la Unió Europea i sis països de l'Àfrica Meridional, entre ells Sud-àfrica, en el qual es contempla la reducció progressiva, fins a arribar a la seua total desaparició, dels aranzels que s'apliquen a les taronges i a altres productes entre el 16 d'octubre i el 30 de novembre, època de l'any en la qual a la Plana Baixa es troba immersa en el procés de comercialització". També se sol·licitava l'increment dels controls fitosanitaris a les taronges importades des de Sud-àfrica per a evitar el risc de plagues o malalties.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana