Vila-real: Un dispositiu amb més de 600 efectius vetlarà per la seguretat durant les festes de Sant Pasqual de Vila-real


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2014/5/104482_55894/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2014/5/104482_55894/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Fiestas | 09-05-2014
Un dispositiu amb més de 600 efectius vetlarà per la seguretat durant les festes de Sant Pasqual de Vila-real

Un dispositiu de més de 600 persones, entre efectius de Policia Local i Protecció Civil, vetlarà per la seguretat durant els 10 dies de festes de Sant Pasqual que començaran demà amb el volteig general de campanes i la descàrrega de coets que anuncia l'inici de la festa. La reunió de coordinació de seguretat, celebrada aquest matí en la prefectura de la Policia Local amb la participació del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, l'edil de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i l'intendent general cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, a més del president de la Comissió de Penyes, Javier Colinas i de representants de Protecció Civil i personal del GD’OS, han perfilat els últims detalls del dispositiu de festes.
L'únic encierro que es farà en festes serà el primer dissabte, a les 11:00 hores, més tard de l'habitual, i contarà amb una quinzena d'efectius de Policia Local i Protecció Civil, 25 voluntaris i un desplegament sanitari amb quatre ambulàncies situades a llarg de tot el recorregut, personal d'atenció mèdica a més de cinc operaris del GD’OS. El Recinte de la Marxa, on s'extremarà la vigilància sobretot en relació al trànsit i el castell final de festes en el parc de Alaplana, són altres dels operatius especials que es desplegaran durant les imminents festes, a més del popular concurs de empedrats, on agents de Policia Local reforçaran la seguretat privada en la zona, a fi de controlar el trànsit i accés al recinte en relació a l'aforament permès.
Destacar com a novetat que el recinte de la Fira se situarà en el carrer Cardenal Tarancón i s'habilitarà el Tren de la Fira de la Tapa, que circularà matí i vesprada per a arreplegar als veïns de tota la ciutat per a acostar-los a la Fira de la Tapa, ubicada al jardí de Jaume I.
Per a poder desplegar tot aquest dispositiu, la plantilla al complet de la Policia Local, formada per 120 agents, estarà operativa en diferents torns de matí, vesprada i nit, per a donar cobertura a tots els actes festius programats, a més del control i vigilància del compliment de les normes de convivència establides en l'Ordenança de Convivència Ciutadana. Als efectius de Policia Local se sumaran 45 voluntaris de Protecció Civil, tant de l'agrupació de Vila-real com de poblacions veïnes amb les quals habitualment es col•labora en aquest tipus de dispositius.
“Els dispositius de seguretat estan llests i a punt per a vetlar pel benestar i la normal convivència dels veïns en aquests dies de festes, en els quals els diferents departaments municipals col•laboren estretament per a garantir que tot transcórrega amb normalitat i minimitzar al màxim el risc d'incidències”, assenyala Serralvo, qui recorda que l'entrada al recinte taurí no està permesa a menors de 16 anys ni a persones en estat d'embriaguesa. Per a vetlar per la seguretat en la vila durant el bou al carrer, el dispositiu compta amb un director de festejos taurins, personal de la Comissió del Bou i voluntaris, als quals tant Serralvo com Sempere han volgut agrair la seua dedicació a la festa.
“No ens queda més que animar a tots els vila-realencs que isquen al carrer i gaudisquen al màxim dels més de 250 actes preparats per la Junta de Festes, penyes i associacions de tot tipus, respectant les normes de convivència i seguretat i el descans dels veïns”, conclou Sempere.