Vila-real: El Raval aproparà el folklore castellonenc este dissabte a l'auditori de Vila-real


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/5/125255_68467/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Cultura | 07-05-2015
El Raval aproparà el folklore castellonenc este dissabte a l'auditori de Vila-real

El Grup de Danses El Raval vol convidar a conèixer algunes de les festes tradicionals del nord valencià que en alguns casos, i per sort, encara perviuen en l’actualitat. Un conjunt d’elements antics, símbols festius, que vénen de la tradició i la converteixen en tot un autèntic ritual als seus pobles, i en algunes ocasions, arribant a traspassar les fronteres comarcals per fer-se béns d’interès cultural. En aquesta ocasió, el Grup de Danses El Raval, recorrerà “de festa en festa” les diferents comarques castellonenques i aproparà músiques i balls per tal de fer passar una agradable vetllada el proper dissabte dia 9 de maig a les 20’00h. a l’Auditori Municipal “Rafael Beltrán” de Vila-real.

El públic asistent podrà gaudir de romeries i pelegrinatges, algunes d’elles nascudes a l’època medieval, encara romanen vives a molts dels nostres pobles especial menció cal fer als peregrins de Les Useres. També de l’arribada del dolçainer quan aquest fet marcava a molts indrets el començar de les festes. Les creus de maig i els cants de ronda, els balls de dimonis i les santantonades, la festa de Los Mayorales i Las Leyes Penales del poble de Pina de Montalgrao i com no la gran festa del Carnaval la del poble de Benassal i una de molt interessant que es fa a La Jana Els Panxuts. Es tracta d’uns personatges grotescs que es construeixen unes gran panxes fetes amb palla i vestits de manera estrafolària sembren la disbauxa per unes hores al poble. En aquesta ocasió tenim la sort de comptar amb la participació de la mateixa gent del poble que ha volgut unir-se al Raval en aquesta cita folklòrica.

Una oportunitat per poder gaudir d’una bona vesprada de música i dansa tradicional com la gent del Raval ens té acostumats a fer-ho des de ja fa un bon grapat d’anys.

Dissabte 9 de maig de 2015 a les 20’00h.
Auditori Municipal “Rafael Beltrán” de Vila-real