Vila-real: Vila-real tanca unes festes en honor a Sant Pasqual marcades per la massiva participació en tots els actes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/5/126016_68904/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Fiestas | 18-05-2015
Vila-real tanca unes festes en honor a Sant Pasqual marcades per la massiva participació en tots els actes

Un animat correfocs i el tradicional castell de focs artificials van posar anit el punt i final a unes festes en honor a Sant Pasqual marcades principalment per la “massiva participació” en els més de 250 actes que la Junta de Festes, penyes i entitats havien preparat en homenatge al patró de la ciutat.

El regidor de Festes, Xus Sempere, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i l'intendent general cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han fet hui un balanç molt positiu de les festes patronals, en els quals Vila-real s'acomiada d'uns festejos on el bon temps que ha acompanyat aquests dies ha facilitat que milers de persones eixiren al carrer, aconseguint una massiva resposta de públic en sopars populars, actuacions musicals i actes taurins “sense haver de lamentar cap incident de gravetat” segons ha indicat l'edil de Festes.

En aquest sentit el president de la Junta de Festes ha donat a conèixer algunes de les xifres que demostren el gran volum de treball i participació dels actes. En total s'han arribat a utilitzar 53 escenaris per a actuacions musicals i altres esdeveniments i un desplegament de més de 15.000 cadires al llarg dels 10 dies de festa. Entre els esdeveniments amb major nombre d'assistents destaca el 72é Concurs de paelles per a penyes, amb més de 2.500 penyistes, “una xifra que ve a demostrar que una cita gastronòmica que estava disminuint, amb la nova ubicació, al centre de la ciutat, no només podem dir que està plenament consolidada sinó que, amb tota seguretat, continuarà creixent”.

Colás també s'ha mostrat satisfet per aconseguir dos dels objectius marcats per a millorar l'ofrena a Sant Pasqual. “Pel que fa a la recuperació de la tradició del garbonet de llenya, vam aconseguir que foren més d'un centenar els repartits, entre les persones que es van desplaçar durant tota la setmana a la Casa de la Festa i els que van lliurar el mateix dia de l'ofrena. D'altra banda també estem satisfets perquè hem aconseguit millorar la coordinació de l'ofrena, fer-la més fluida, evitant la massificació prèvia que es donava en el punt d'eixida abans d'iniciar la marxa cap a la basílica”, detalla.

Pel que fa al capítol d'incidents, les festes de Sant Pasqual han transcorregut “sense incidències remarcables” al marge dels actes taurins en els quals s'han produït nou ferits de diversa consideració. L'intendent general cap de la Policia Local ha indicat que les 48 queixes registrades per molèsties de penyes s'han pogut solucionar sense haver de formalitzar cap denúncia. “Una altra de les dades positives d'aquestes festes és que totes les penyes estaven registrades, la qual cosa vol dir que, cada vegada, és major la conscienciació dels penyistes per estar inscrits al registre”, ha destacat Nieto. En l'apartat de les denúncies, hi ha hagut una denúncia per conduir sota els efectes de l'alcohol, dos per droga, una per venda ambulant i cap per venda de productes pirotècnics no autoritzats.

Un altre dels balanços positius que deixen les festes de Sant Pasqual es refereix a la difusió del programa de festes. A més dels 12.000 llibrets repartits en els primers dies en la Casa de la Festa, suma les descàrregues des de la web municipal i les visites a la versió mòbil elaborada pel departament de Noves Tecnologies arribant a les 11.230 visites, el que significa un 28% més que l'any passat.

Finalment, el regidor de Festes ha volgut agrair, un any més, a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes així com Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i als diferents departaments municipals “l'excel•lent treball realitzat en festes”.