Vila-real: El Consorci del Millars aprova el pressupost de l’any que ve, amb 270.000 euros per a promoure i posar en valor el paisatge protegit


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/166256_96550/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 05-12-2017
El Consorci del Millars aprova el pressupost de l’any que ve, amb 270.000 euros per a promoure i posar en valor el paisatge protegit

La Junta Directiva del Consorci del Millars ha celebrat una nova Junta de Govern a Vila-real, encapçalada per l'alcalde de Vila-real i president del consorci, José Benlloch, per tal d’aprovar el pressupost de l’organisme de cara a l’any que ve, exercici que comptarà amb 270.000 euros per a seguir promovent, protegint i posant en valor el paratge. En la reunió, han participat també el regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real, Josep Pasqual Sancho, i representants de les altres institucions que formen part del consorci: els ajuntaments d’Almassora i Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.
“El paisatge de la desembocadura del Millars és un entorn de valor incalculable, tant des del punt de vista natural, como social, cultural i, fins i tot, com a recurs econòmic. Un pulmó verd de tota l’àrea de la Plana que devem promoure i protegir des de les administracions implicades. En aquest objectiu, el treball que venim desenvolupant des del Consorci del Millars és fonamental”, assenyala Benlloch. Per a poder portar endavant aquesta tasca, el pressupost de l’organisme es nodreix de les aportacions dels municipis que hi formen part, amb 60.000 euros de cada Ajuntament, a més dels 90.000 euros que aporta la Diputació de Castelló. En el capítol de despeses, s’inclouen partides per a beques o premis, a més de mobiliari urbà i, sobretot, despesa corrent, en la qual destaquen activitats de promoció i difusió del paratge.
La reunió del Consorci ha servit també per aprovar el pressupost per a la reparació de les baranes de fusta a la senda botànica. “La senda botànica és un dels elements del paisatge protegit més coneguda i utilitzada. Però, degut al pas dels anys i al fet d’estar a la intempèrie en una zona humida, a més d’actes vandàlics que s’hagen pogut produir, alguns dels elements del mobiliari urbà estan en molt mal estat i és necessari reposar-los”, explica el president de l’entitat. El pressupost de l’actuació s’ha fixat en 777 euros i suposarà el sanejament o substitució d’uns tres quilòmetres de tanques i postes de fusta al llarg de tot el recorregut de la senda, tant a la zona de l’ermita de Santa Quitèria com al Termet de la Mare de Déu de Gràcia. Les actuacions de millora en la ruta del Millars es completaran amb una inversió de 2.758 euros per a la reposició i millora dels miradors situats a la marge d’Almassora. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana