Vila-real: La Cita Urbana Musical Solidària de Vila-real torna amb una vintena d’actuacions fins al desembre i incorpora novetats


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176658_105201/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/9/176658_105201/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 13-09-2018
La Cita Urbana Musical Solidària de Vila-real torna amb una vintena d’actuacions fins al desembre i incorpora novetats

Després de l'èxit de la primera edició, nascuda del germen de la pionera ruta del Vermut i el Tardeo, la Cita Urbana Musical Solidària de Vila-real torna després de l'estiu amb una segona edició carregada de novetats i actuacions per a seguir sent un autèntic referent a nivell social i econòmic.
El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l'esdeveniment, Javier López i David Simó, han presentat aquesta nova convocatòria, que va començar durant les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia i que continua durant els pròxims caps de setmana amb propostes molt variades per a “fomentar la creació d'un espai d'oci alternatiu, diürn i en família que, a més, porta l'ADN solidari”, indica Ochando.
Sense anar més més lluny, aquest divendres 14 tindrà lloc l'actuació de Gran Músico y Mejor Persona / Plantadete y Sentadillo, al carrer de Colom, 24, a les 19.30 hores. La següent cita serà el divendres 21, a la mateixa hora, al carrer de l’Ermita, 165, a càrrec de Chebo, i tancarà el mes de setembre The Last Mexican, amb una actuació el diumenge 30, a les 12.00 hores, a la plaça del Llaurador, 14.
“En aquesta temporada, al marge de seguir comptant amb els grups locals, també volem donar a conèixer noves propostes musicals de fora de la ciutat i de la resta de la Comunitat, apostant per tots els estils, des del rock fins al flamenc”, explica David Simó, qui destaca que, entre les novetats preparades per a aquesta edició es troba la creació d'un podcast mensual a mode de resum en el qual el públic i els protagonistes de cada esdeveniment plasmen les seues opinions i sensacions sobre la cita. “A més, i segons les possibilitats de cada espai, anem a gravar i retransmetre en directe cada actuació a través de la xarxa social Facebook perquè hi haja un major seguiment”, apunta.
Per la seua banda, Javier López destaca el vessant solidari de la convocatòria. “Cada mes donem suport a una causa solidària”, explica, “hem començat amb Huellas Callejeras, però seguirem a l'octubre amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), al novembre serà Creu Roja, per a seguir lluitant contra la violència de gènere, i al desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, els protagonistes seran l'Associació Conquistando Escalones i Casda, de totes elles es farà difusió en les xarxes socials i seran presentades abans de cada actuació perquè la gent les conega”. Així mateix, López recorda que “en totes les cites s'habilitarà un espai per als més menuts de la casa, amb manualitats i jocs perquè s'entretinguen, tot i que pel que veiem, solen participar en la festa de manera quasi tan activa com els majors”.
La Cita Urbana Musical Solidària comptarà fins al mes de desembre amb una vintena de concerts que arribaran a diferents espais públics i locals col·laboradors i que “ja en la seua anterior edició van atraure unes 9.000 persones al llarg de tota la temporada”, expressa Ochando. L'edil afig, a més, la col·laboració que ha sorgit també amb altres entitats, com UCOVI, a través de la Fashion Night o la campanya de Nadal i Reis. “Encara que el més important és la solidaritat que es genera, aquests esdeveniments serveixen per a generar economia local, especialment en el sector hostaler i comercial, sense oblidar el foment de l'oci en família”, conclou Ochando.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana