Vila-real: Vila-real modifica puntualment el transcurs de la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics Santa Cecília


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 12-11-2018
 

L'Ajuntament de Vila-real celebrarà el proper diumenge 18 de novembre la tradicional festivitat en honor a la patrona dels músics, Santa Cecília, amb una jornada especial en la qual s'ha implicat a diferents entitats musicals de la ciutat, que enguany seran partícips d'una novetat puntual introduïda en el desenvolupament de l'acte. I és que, amb motiu de la Cursa Solidària d’Els Lluïsos, que coincideix en l'espai durant una part de la jornada, la Regidoria de Tradicions, organitzadora de la commemoració, s'ha vist obligada a modificar una part de l'esdeveniment.
L'edil de l'àrea, Santi Cortells, explica que “Vila-real és una ciutat viva i activa i, tenint en compte que per a la mateixa jornada ja hi ha previstos altres actes -un d'ells especialment coincident en el temps i espai en el qual es desenvolupa aquesta festa-, s'ha hagut de modificar lleument una de les fases de la sessió commemorativa, com és la recollida de la imatge de Santa Cecilia”. D'aquesta manera, com és habitual, a les 8.00 hores començarà la Diana pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la banda de música de la Unió Musical La Lira. A les 10.30 hores es manté la concentració d'autoritats, associacions i veïns a la plaça de la Vila, però en lloc d'acudir a Els XIII a arreplegar a Santa Cecília, “la imatge ja estarà juntament amb nosaltres per a eixir directament en processó fins a la basílica de Sant Pasqual”, afirma.
D'aquesta manera s'evita coincidir amb l'eixida dels corredors que participaran en la cita esportiva d’Els Lluïsos. Una vegada al temple, a les 11.00 hores s'oficiarà la santa missa en honor a la patrona dels músics, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume i la Orquestra Supramúsica, sota la direcció d'Alfredo Sanz. En acabar, el Grup de Danses El Raval oferirà uns balls i a continuació es posarà rumb en processó cap a Els XIII, on es deixarà la imatge de Santa Cecília i se servirà un vi d'honor.
“A excepció de la recollida de la imatge, que enguany no es fa, la resta de la jornada es manté igual que en anys anteriors”, apunta Cortells, qui assenyala que el recorregut de la processó serà pel carrer Major fins a la basílica, en la processó d'anada, i des de Sant Pasqual i el carrer Major, fins a la Sang, plaça Mossèn Ballester i Els XIII en la tornada. “Aquest xicotet canvi no va a desvirtuar ni alterar en absolut l'essència d'aquesta festa, que forma part de les nostres arrels i que compta amb una programació pròpia que sempre se celebra el diumenge anterior a la data oficial, que és el dijous 22”, assenyala l'edil de Tradicions, al mateix temps que recorda que “els músics són molt importants per a la nostra ciutat i per això volem seguir amb una tradició tan arrelada que, a més, es commemora en moltes altres cultures, recordant la màrtir que en el segle III va ser obligada a renegar de la seua fe i va morir cantant, convertint-se així en la patrona dels músics”, i anima als veïns a sumar-se a la celebració.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana