Vila-real: Benlloch felicita a Castelló, Onda, Paterna i Benidorm per la seua distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació i els convida a incorporar-se a la Xarxa Valenciana


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 17-04-2019
 

L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha felicitat les noves poblacions que han obtingut la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació que atorga el Govern central i que Vila-real ostenta des de l'any 2011. Castelló, Onda, Paterna i Benidorm són les ciutats que han obtingut la marca en l'últim ‘examen’ del Ministeri, aquesta mateixa setmana, motiu pel qual Benlloch els dóna l'enhorabona i els convida a integrar-se en la xarxa autonòmica de municipis innovadors, que lidera Vila-real.
“De les vuit poblacions que s'han incorporat ara a la xarxa Innpulso estatal, quatre són de la Comunitat Valenciana i dues d'elles de la província de Castelló –on, fins ara, Vila-real ha sigut l'únic referent-; una circumstància per la qual hem de felicitar-nos tots i que demostra que s'estan fent bé les coses”, assenyala Benlloch, qui recorda que en els últims quatre anys s'han impulsat noves estructures de foment de la innovació a través del Consell Valencià de la Innovació o l’AVI. “Obtindre la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació no és senzill; és un compromís que ha de superar un examen molt escrupolós. Fins al moment, érem 12 les poblacions de la Comunitat que teníem aquesta distinció. Donar-li la benvinguda a quatre nous municipis és símptoma que l'aposta per la innovació ha calat en el nostre territori. Ara hem de continuar treballant, cooperant com ho hem fet fins ara, per a enfortir el sistema de la innovació valencià. Per a això, l'any 2017 vam constituir la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, els membres de la qual han de ser també part de la xarxa Innpulso”, recorda el president de la xarxa. “Seria molt interessant que les ciutats de Castelló, Onda, Paterna i Benidorm també s incorporaen a aquesta xarxa autonòmica, per a continuar sumant esforços en l'objectiu últim d'afavorir la innovació des de l'Administració local i canalitzar el potencial del nostre teixit socioeconòmic. Seran absolutament benvinguts”, valora. A més de Vila-real, formen part de la xarxa valenciana els municipis d'Alcoi, Ontinyent, Almussafes, Alfàs del Pi, Gata de Gorgos, Salinas, Alzira, Gandia, Torrent, València i Villena.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana