Vila-real: Vila-real celebra una nova reunió de la comissió especial per a la lluita contra l’incivisme i planteja sancionar totes les penyes que no estiguen inscrites al registre de casals


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184444_111791/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-04-2019
Vila-real celebra una nova reunió de la comissió especial per a la lluita contra l’incivisme i planteja sancionar totes les penyes que no estiguen inscrites al registre de casals

Després de la recent constitució de la primera comissió especial per a la lluita contra l'incivisme, la brutícia i les molèsties i per a garantir la convivència entre penyes i veïns, l'ens s'ha tornat a reunir per a concretar noves mesures a aplicar cara als pròxims festejos. Presidida per la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, la comissió ha abordat una de les principals problemàtiques, com és la inscripció al registre de penyes dels diferents casals.
Així, Gómez ha plantejat interposar multes a totes aquelles penyes que no estiguen registrades. “El registre de penyes ens serveix per a tindre un major control de les agrupacions existents, les activitats que realitzen i on se situen, per la qual cosa és un punt essencial a tindre en compte si volem atallar els problemes i donar resposta als veïns”, assegura.
Actualment, s'està telefonant a cada col·lectiu per a recordar l'existència de l'Ordenança de Convivència Ciutadana i els punts que afecten les seues activitats i també s'ha acordat publicar un recordatori en el propi llibret de festes de maig. “Primer informarem, però a partir de llavors, qualsevol penya que incomplisca la normativa serà sancionada”, afirma l’edila, qui reitera que “comptar amb un registre de penyes actualitzat no només servirà per a portar un major control d'activitats, sinó també per a limitar la densitat dels propis grups i per a poder aplicar les sancions amb efectivitat”.
Així mateix, la reunió ha tractat altres punts en els quals s'incidirà durant els festejos, com és la neteja, que tant preocupa els veïns de les zones amb major concentració de penyes. “Reforçarem la recollida de contenidors allà on s'òmpliguen amb major freqüència i també s'instal·laran WC químics sempre escoltant les reivindicacions dels veïns”, explica. “Per damunt de tot volem que l'oci i el gaudi de les festes patronals no siga un impediment perquè altres persones que el necessiten puguen descansar, ja que el respecte i la diversió no han d'estar renyits”, afig.
La comissió, creada el mes de març i que es reuneix dues vegades al mes, integra a la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, empreses de neteja, diferents departaments municipals i fins i tot representants del Consell de Participació Ciutadana, amb l'objectiu de crear un marc de convivència ampli en el qual tothom puga aportar i opinar.
“Les penyes són el motor de la nostra festa i també un important nucli de trobada per a moltes persones al llarg de tot l'any, però si alguna sobrepassa els límits del civisme, la nostra obligació és actuar i així ho farem”, conclou Gómez.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana