Vila-real: Vila-real celebra el Dia Internacional dels Museus


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 15-05-2019
 

Vila-real se suma aquest 18 de maig al Dia Internacional dels Museus, data clau per a la comunitat museística internacional declarada per l’International Council of Museums (ICOM) en 1977 amb l'objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures i per al desenvolupament de la comprensió mútua, així com de la col·laboració i la pau entre els pobles. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, assenyala que “cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial” i és que, l'any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment, en un total de 158 països i territoris de tot el globus terraqüi.
En aquest sentit, recorda que Vila-real porta ja uns anys celebrant aquest dia amb diverses activitats que ajuden a visibilitzar els espais museístics de la ciutat, especialment El Convent, Espai d’Art i el Museu de la Ciutat Casa de Polo.
“Enguany la proposta és un taller de creativitat que porta per títol Les paraules dibuixades”, explica. Coordinat i dirigit per l'artista valencià Luce –que enguany està present en la mostra TEST- el taller està destinat a joves de fins a 16 anys i es realitzarà en El Convent, entre les 10.00 i les 14.00 hores del dissabte 18 de maig. L'activitat és gratuïta i els participants podran incorporar-se en qualsevol moment. “Els treballs que realitzen els joves –que seran dibuixos a partir de lletres- quedaran exposats temporalment a la sala d'exposicions de l'espai museístic”, afig Pérez, qui destaca que, en coincidir l'activitat amb les festes patronals, “suposa una alternativa lúdica molt interessant per als joves, que poden divertir-se al mateix temps que comparteixen espai i temps amb l'art i la cultura”, conclou.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana