Vila-real: La Comunitat de Regants de Vila-real ressalta la importncia del regadiu en unes jornades


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185617_112790/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185617_112790/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185617_112790/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 23-05-2019
La Comunitat de Regants de Vila-real ressalta la importncia del regadiu en unes jornades

La Comunitat de Regants de Vila-real ha organitzat una jornada de debat dins del cicle de conferncies sobre aigua, agricultura i salut que s'est celebrant amb motiu del 150 aniversari de l'entitat vila-realenca i en la qual s'ha destacat la importncia que t el regadiu per a la qualitat de vida. El president de la Comunitat de Regants de Vila-real, Pasqual Broch, ha explicat en l'obertura d'aquestes jornades que ?dins dels actes d?aquest aniversari i emmarcades en el cicle de conferncies Aigua Agricultura i Salut, juntament amb la Fundaci Caixa Rural, Caixa Rural i la Cooperativa, estem duent a terme aquests debats en el qual hem comptat amb diversos experts. En la jornada de hui, podem gaudir de dues personalitats de gran nivell amb una amplssima trajectria en el mn de l'aigua i del regadiu. Sn conferncies especfiques i tcniques, per que ens faran avanar cap al futur i veure la nostra activitat des de diferents perspectives?.

Broch explica que ?el futur ser del regadiu o no ser, ja que es diu que s sis vegades ms productiu que el sec, per la riquesa que genera. Hi ha una certa incertesa amb aquest futur, per si que hi ha dades que indiquen que la despoblaci s'est produint abans en les zones que no tenen regadiu? i afig que ?hui podem comptar ac en el sal de la Comunitat amb representants de dos organismes amb gran rellevncia per a la nostra associaci, com sn l'assessora, que s la Federaci Nacional de Comunitats de Regants (Fenacore) i la tutora, la Confederaci Hidrogrfica del Xquer (CHJ), ja que ambdues ens han d'assenyalar la direcci a seguir pel regadiu?.

Posteriorment, Juan Manuel Aragons, que actualment s president de Caritas Diocesana Espanya s expresident i excomisari de la CHJ i que a ms, ha ocupat diferents crrecs en l'administraci, com a director general d'Obres Pbliques en dues ocasions i la Prefectura de Carreteres de Castell ha oferit una ponncia sota el ttol: Les Confederacions i la seua relaci amb les Comunitats de regants. En segon lloc, ha intervingut Andrs del Camp, president de Fenacore dnes de fa 23 anys i que ha sigut president de la Comunitat Euromediterrnia de regants, aix com membre del grup de coordinaci estratgica per a la implementaci de la directiva marc d'aiges de la Comissi Europea, per la qual cosa t experincia internacional, i la seua conferncia ha versat sobre el futur del regadiu. Finalment, els assistents han pogut gaudir d'una xarrada colloqui sobre la Recuperaci de competncies de les Confederacions. Gesti i execuci d'obres hidruliques, on han pogut plantejar diversos dubtes i qestions als conferenciants i que ha sigut moderada per Enrique Font, president del Sindicat Central d'Aiges de la Plana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana