Vila-real: La justcia obliga a l'Ajuntament al pagament immediat de 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186525_113557/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186525_113557/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 27-06-2019
La justcia obliga a l'Ajuntament al pagament immediat de 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE

Abans fins i tot de constituir formalment tota l'estructura del nou consistori, l'Ajuntament de Vila-real haur de fer front al pagament de 856.727 euros derivats de la gesti urbanstica del PP. Es tracta de la quantitat valorada pel govern municipal en l'expedient d'expropiaci d'uns terrenys de 5.500 metres quadrats annexos al Centre de Tecnificaci Esportiva pels quals el propietari reclama 2.782.025 euros i xifrats pel Jurat d'Expropiaci en 1.366.451 euros. L'alcalde, Jos Benlloch, ha donat a conixer la resoluci judicial, rebuda divendres passat, que obliga el consistori a fer front al pagament immediat de la quantitat fora de discussi ?els 856.000 euros de valoraci municipal-, que podria derivar fins i tot en responsabilitats personals sobre l?alcalde de no abonar-se.
?Encara no estem formalment constituts amb la nova corporaci i ja hem rebut una nova maada judicial per l'herncia urbanstica del PP, que ve a sumar-se als 25 milions que hem pagat ja, en dades de l'auditoria, o els ms de tres milions d'euros anuals que paguem pel prstec de 20 milions subscrit pels populars?, lamenta Benlloch. Aquest nou ?colp? es refereix a uns terrenys particulars de 5.556 metres que es van ocupar en el seu moment, passant-los d'industrial a esportiu, per a poder construir el CTE i tancar el recinte. Un ?monstre? de 28 milions d'euros que va nixer amb greus problemes, com la falta d'accessos i serveis, l'absncia d'una pla de viabilitat o la construcci de l'edifici en el solar delimitat fins aleshores per al futur quart institut de la ciutat. A aquests problemes, s?afegeix la requalificaci i ocupaci de sl que ha donat lloc a aquesta nova resoluci judicial.
?A aquest propietari no se li va pagar res i se li va impossibilitar el desenvolupament industrial dels seus terrenys?, recorda l'alcalde, qui incideix que ?en cap cas es qestiona el dret d'aquest propietari a cobrar; el que est en discussi s la quantitat?. ?Malgrat els intents d'arribar a un acord amb aquest propietari, finalment ens va portar al jutjat per a defensar els seus drets?, explica. Enfront de la reclamaci inicial de 2,8 milions i la valoraci municipal de 856.000 euros, el Jurat d'Expropiaci ha estimat la parcella en 1,3 milions, quantitat que el consistori ha recorregut. No obstant aix, detalla Benlloch, el propietari ha acudit tamb a la via contencis-administrativa, que ha dictat auto en el qual obliga el consistori a abonar de manera immediata la quantitat que no est sota discussi, malgrat els recursos municipals.
Per a poder fer front a aquesta nova ?maada?, que podria derivar fins i tot en responsabilitat personal sobre el patrimoni del propi alcalde, ser necessari sollicitar un prstec. ?Afortunadament, hem rebaixat l'endeutament fins al 60% i podem fer-ho, encara que haurem preferit poder incorporar aquest pagament al prxim pressupost?, assenyala Benlloch, qui adverteix que, en tot cas, l'abonament d'aquesta quantitat en els 10 dies que estableix el jutge s ?materialment impossible? degut als terminis administratius per a la sollicitud d'un prstec.
?La primera gesti que haurem de fer la nova corporaci ser justament sollicitar un nou prstec per a fer front als empastres del Partit Popular. Lamentablement, temem que no ser l'nica ?maada? a la qual haurem de fer front aquest estiu?, lamenta l'alcalde.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana