Vila-real: Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel 'fracs' de l'organisme i per a gestionar de manera 'ms efica' els 40.000 euros de l'aportaci anual


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187065_113998/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 18-07-2019
Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel 'fracs' de l'organisme i per a gestionar de manera 'ms efica' els 40.000 euros de l'aportaci anual

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, anuncia la decisi del govern local d'abandonar el Consorci, ats el canvi de conjuntura i als pocs beneficis per a la ciutat.

L'Ajuntament de Vila-real deixar de formar part del Consorci gestor del Pacte territorial per l’ocupaci dels municipis cermics i la seua rea d'influncia (Pacte de la Cermica). El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha donat a conixer aquest mat la decisi del govern municipal d'eixir de l'organisme, en considerar que els canvis de conjuntura i el “fracs” del Pacte des de la seua creaci en 2011 no justifiquen continuar destinant els 40.000 euros que aporta cada any la ciutat. “Podem gestionar de manera ms efica eixos recursos, tenint en compte, a ms, que molts dels serveis que ofereix el Pacte ja s'ofereixen tamb per diferents entitats i organismes presents a Vila-real”, agrega Madrigal.
“El Pacte de la Cermica es va constituir l'any 2011, per a fer front a una situaci de greu crisi econmica, amb l'objectiu de buscar solucions globals al problema de la destrucci d'ocupaci i l'atur, que va arribar a la nostra ciutat al 26% i a unes 6.500 persones. Afortunadament, eixa situaci no t ja res a veure amb l'actual: en aquests vuit anys, Vila-real ha sigut capa de crear un model econmic propi i diferenciat; un model de collaboraci amb les empreses locals i aposta per la innovaci, que compta amb entitats com Ucovi, Globalis, Efecte Vila-real, la Cambra de Comer, les dues ctedres de l'UJI o la prpia Regidoria d'Economia, que ja estan prestant els serveis que pot oferir el Pacte, com pot ser la informaci a emprenedors”, detalla el responsable d'Economia. Aquest model, amb una inversi de 4,5 milions d'euros en plans d'ocupaci en un any, ha collocat la ciutat com el municipi de la Comunitat amb menys atur 11 mesos consecutius. “Vila-real ha estat ah aquests anys, collaborant i aportant, com a ciutat solidria que som, per els beneficis obtinguts han sigut mnims o nuls. Per aix, veiem que ha arribat el moment d'eixir del Pacte de la Cermica i gestionar amb major eficcia l'aportaci anual de 40.000 euros”, agrega.
Vila-real s, de fet, el municipi amb major aportaci al Pacte de la Cermica. Referent a aix, Madrigal recorda que la Generalitat Valenciana –“l'Administraci que t les competncies efectives en matria d'ocupaci”, puntualitza- ha anat reduint la seua aportaci des dels 150.000 euros inicials als 54.000 euros d'enguany. Una altra dada que demostra el “fracs” de l'organisme s la seua composici: dels 21 municipis que van formar part del Consorci en els seus inicis s'ha passat a 10 en l'actualitat. “Aix s un reflex que el model del Pacte est fracassat i, encara que Vila-real sempre estar disposada a collaborar en tot all que supose lluitar contra l'objectiu com que s acabar amb l'atur, aquest organisme no s'ha demostrat un instrument efica”, conclou.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana