Vila-real: L'esglsia dels Sants Evangelistes inaugura aquest diumenge la seua nova porta grcies al conveni entre l'Ajuntament i el Bisbat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192442_118579/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192442_118579/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192442_118579/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192442_118579/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 19-01-2020
L'esglsia dels Sants Evangelistes inaugura aquest diumenge la seua nova porta grcies al conveni entre l'Ajuntament i el Bisbat

L'esglsia dels Sants Evangelistes inaugurar aquest diumenge la nova porta del temple parroquial, que ha sigut renovada grcies al conveni de collaboraci subscrit entre l'Ajuntament de Vila-real i el Bisbat de la Dicesi de Segorbe-Castell. L'alcalde, Jos Benlloch, ha mostrat la seua satisfacci pel fruit d'aquest acord, que ha perms substituir l'antiga porta gran de fusta d'entrada a l'esglsia que presentava una considerable deterioraci, amb problemes de filtracions en dies de pluja aix com un mal allament de l'interior del temple. Desprs de la reforma, aquest diumenge 19 de gener es realitzar la inauguraci i benedicci per part del bisbe, Casimiro Lpez Llorente.

"Es tracta d'un exemple ms de l'aliana del consistori amb la societat civil i de collaboraci amb les entitats socials que ens ajuden a fer de Vila-real un lloc millor", ha explicat el primer edil, qui ha remarcat que la relaci amb l'Esglsia Catlica s continuada "conscients de la tradici i del treball que es fa en les parrquies" i de "la necessitat que l'Ajuntament collabore per a mantindre el patrimoni i el que s de tots". En el marc d'aquesta aliana amb el Bisbat, en l'ltim any i mig s'han signat un total de quatre convenis, un d'ells per valor de 6.000 euros per a la renovaci de la porta del temple dels Sants Evangelistes, "una esglsia humil, que s un exemple d'integraci en el barri i d'activitat social", per la qual cosa l'alcalde s'ha mostrat especialment content de poder contribuir a millorar el dia a dia d'aquesta parrquia i de les activitats que realitza amb els seus fidels.

L'alcalde ha destacat a ms el paper del vicari general del Bisbat, i rector de l'esglsia Arxiprestal de Vila-real, Javier Aparici, en la collaboraci entre totes dues institucions. Aparici ha valorat la predisposici del consistori per a contribuir al manteniment del "patrimoni com de tots". Tamb ha significat altres acords amb el Bisbat que han servit per a la restauraci del cor de la capella del Crist de l'Hospital, la installaci d'un ascensor en la seu social de la Congregaci de Llusos i la restauraci de l'rgan romntic de l'esglsia Arxiprestal, tots ells aprovats amb la unanimitat de tots els grups poltics de l'Ajuntament de Vila-real.

El rector dels Sants Evangelistes, Juan Crisstomo, tamb ha agrat "l'ajuda de l'Ajuntament en les activitats que realitza la parrquia, especialment amb els ms joves", posant a la seua disposici installacions i altres recursos. A ms, ha destacat que l'aportaci econmica del consistori, juntament amb els donatius dels fidels, han fet possible un projecte molt necessari per a la parrquia com era la substituci de la porta del temple. El sacerdot ha convidat a tota la ciutadania a participar aquest diumenge a les 11 hores en la inauguraci de la nova porta dels Sants Evangelistes, en un acte que comptar amb la presncia del bisbe de la Dicesi de Segorbe-Castell, Casimiro Lpez Llorente, qui beneir el nou accs.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana