Vila-real: Les II Jornades Gastronmiques de la Taronja mostraran els usos i propietats daquesta fruita a travs de tallers, concursos i degustacions per a tota la famlia


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192521_118646/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192521_118646/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 21-01-2020
Les II Jornades Gastronmiques de la Taronja mostraran els usos i propietats daquesta fruita a travs de tallers, concursos i degustacions per a tota la famlia

Vila-real acollir aquest cap de setmana les Jornades Gastronmiques de la Taronja que, en la seua segona edici, busquen atraure no sols al consumidor final sin tamb a les xiquetes i xiquets. Creiem que s molt important que tots i totes coneguen les propietats i diferents usos del nostre producte estrela, inclosos els xiquets i xiquetes, perqu aprenguen a menjar la taronja d'altres maneres, explica Jos Ramn Ventura Chalmeta, regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica i Medi Ambient.
El regidor i l'organitzadora de l'esdeveniment, Patricia Artera, han presentat aquest mat la segona edici de les Jornades Gastronmiques de la Taronja que se celebraran en la plaa Major dissabte 25 i diumenge 26 de gener. Hem confeccionat un programa molt divers, per a tots els pblics, en el qual podrem trobar des de rebosteria a caricatures tarongeres, afirma Patricia Artera.
Les jornades, que tenen l'objectiu de mostrar les diferents possibilitats de consumir la taronja i les seues beneficioses propietats a travs d'activitats ldiques i dinmiques per a tota la famlia, comenar el dissabte a les 17.30 hores amb una degustaci del suc de taronja, cortesia de Real Export i la Fundaci Caixa Rural Vila-real, entitats collaboradores de l'esdeveniment.
A la mateixa hora s'inauguraran els estands de venda de productes ctrics amb els tallers gastronmics infantils a crrec dEducachef, i a les 19.30 hores es realitzar el divertit concurs infantil d'espremedores de suc. A les 20.00 hores tindr lloc la xarrada, oferida per Paco Us sota el ttol de Supernaranjas, per a aprendre a identificar la millor taronja de temporada, i la jornada del dissabte finalitzar amb un microcircuit gastronmic de tapes de taronja pels restaurants prxims com Pantomima Tapes i Brases, El Casino, Bonica!, Bocatera Els Llusos i Tejemaneje Bar.
El diumenge es reprendr la programaci amb la degustaci de sucs de taronja i els showcookings de cuina saludable i de temporada, a crrec de la nutricionista Sheila Llop i scar Recatal, cuiner dEl Miso. Aix mateix, durant tot el mat, la illustradora Tica Godoy realitzar caricatures tarongeres per als i les assistents, oferint una manera alternativa d'entendre la taronja valenciana. Per a tancar aquestes jornades, a les 13.00 hores hi haur una degustaci popular, i seguidament, a les 13.30 hores, el circuit de tapes pels restaurants propers.
Amb aquesta varietat de productes i activitats, esperem que la gent conega i aprenga les possibilitats d's que ens ofereix la taronja, i aix poder augmentar el seu consum, ha concls Chalmeta. Tots els tallers i dinmiques sn gratuts, per s necessria la preinscripci als tallers infantils del dissabte, enviant un correu a jornadesdelataronja@gmail.com.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana