Vila-real: Benlloch anuncia la reactivaci del polgon de la carretera d'Onda per a atraure inversi industrial i millorar la competitivitat de les empreses


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/6_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192740_118833/7_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 27-01-2020
Benlloch anuncia la reactivaci del polgon de la carretera d'Onda per a atraure inversi industrial i millorar la competitivitat de les empreses

L'alcalde participa en la inauguraci de la XXVII Mostra Internacional d'Arquitectura Global i Disseny Interior de Porcelanosa Grupojunt a la consellera delegada de lempresa, M Jos Soriano, i el president de la Diputaci, Jos Mart

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha anunciat hui que l'Ajuntament reactivar durant aquest any la urbanitzaci del polgon de la carretera d'Onda, un projecte aprovat fa ja dues dcades per l'execuci de les quals no s'ha completat, per la qual cosa ara es reprendr amb l'objectiu de generar nou sl industrial i millorar la competitivitat de les empreses. Benlloch ha realitzat aquest anunci davant els mitjans de comunicaci durant la seua visita a la inauguraci de la XXVII Mostra Internacional d'Arquitectura Global i Disseny Interior de Porcelanosa Grupo, junt a la consellera delegada de lempresa, M Jos Soriano, i el president de la Diputaci de Castell, Jos Mart.
Benlloch ha defensat la importncia que l'Administraci local moleste el menys possible en el desenvolupament i progrs d'empreses com Porcelanosa Grup que compten amb un aval de sostenibilitat i bon fer. Per aix, ha recordat que en els ltims anys el consistori ha aprovat diferents modificacions de la normativa urbanstica per a, per exemple, permetre una major altura en l'edificaci de naus industrials, facilitant el procs de creixement de les empreses locals.
Ara, hi ha un projecte fonamental per al futur de Vila-real que porta quasi 20 anys paralitzat per motius econmics i d'una altra ndole com s el polgon industrial de la carretera d'Onda, ha explicat l'alcalde. L'actual equip de govern s'ha proposat posar fi a la parlisi en el desenvolupament d'aquesta zona industrial. En aquests moments, desprs de diverses dcades de reivindicacions, la Generalitat Valenciana est construint la ronda Sud-oest, que ser un eix fonamental per al desenvolupament de la ciutat, i unida a la liberalitzaci de l'AP-7, millorar les condicions geoestratgiques de Vila-real, ha recordat Benlloch. En aquest nou context, l'equip de govern ha decidit reprendre dins d'enguany el PAI del polgon de la carretera d'Onda amb les modificacions necessries per a permetre un desenvolupament ms ordenat i que genere espai industrial per a atraure inversi a la nostra ciutat i millorar la competitivitat de les nostres empreses.
Benlloch ha valorat el pes de Porcelanosa Grupo en l'economia local en representar el 75% de l'Impost d'activitats Econmiques (IAE) de Vila-real. Amb prop de 5.000 llocs de treball directes i tantssims indirectes, l'alcalde ha destacat que Porcelanosa Grupo s un exemple i una empresa sense la qual no es podria entendre la marca de Vila-real com a Ciutat de la Cincia i la Innovaci.
El primer edil ha assenyalat loptimisme, la millora contnua i la renovaci constant com les claus de l'xit d'una empresa que en 25 anys ha aconseguit renovar-se per complet. A ms, ha destacat l'impacte i projecci de la Mostra Internacional d'Arquitectura Global i Disseny Interior que durant aquesta setmana rebr al voltant de 12.000 visites, amb un impacte de ms d'un miler de pernoctacions, convertint a Vila-real en la capital cermica del mn.
La consellera delegada de Porcelanosa Grupo, M Jos Soriano, ha donat a conixer que lempresa s'ha mantingut en 2019 en la senda del creixement, amb unes vendes consolidades que superen els 850 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement de quasi un 5%, i la creaci de 180 nous llocs de treball a la comarca. Aix mateix, ha confirmat el comproms de Porcelanosa Grupo amb el medi ambient acreditat en l'ltim informe del Ministeri de Transici Ecolgica, que certifica que l'emissi de gasos d'efecte d'hivernacle i la petjada de carboni ha baixat un 27% des de 2011. Ens dna una satisfacci doble perqu continuem creixent per continuem cuidant el nostre entorn, ha subratllat Soriano, qui ha avanat a ms que l'empresa far un pas ms amb el comproms de plantar durant aquest mes de febrer un total de 13.000 arbres, repoblant una superfcie d'11 hectrees, i compensant aix l'emissi de 2.000 tones de CO₂.
Per part seua, el president de la Diputaci, Jos Mart, ha mostrat la seua satisfacci per una empresa que des de la humilitat i l'esfor est a tot el mn i projecta a la provncia a nivell internacional. A ms, ha manifestat el comproms de collaboraci amb Porcelanosa Grupo, seguint la lnia marcada per l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i ha celebrat l'aposta de l'empresa pel desenvolupament sostenible.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana