Vila-real: Els usuaris de la Fundació Tots Units de nacionalitat espanyola han passat de ser una minoria a representar el 70%


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2012/7/69460_36870/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | Servicios Sociales | 19-07-2012
Els usuaris de la Fundació Tots Units de nacionalitat espanyola han passat de ser una minoria a representar el 70%

El president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter ha qualificat el 2011 “d’un any molt difícil per a la Fundació perquè la crisi econòmica és cada vegada més sagnant i més dramàtica”. Durant la presentació de la memòria anual de l’entitat realitzada en la seu de la Fundació i acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, Reverter ha explicat que “el perfil de les persones que vénen actualment a reclamar les atencions de la Fundació és un 70% de nacionalitat espanyola i un 30% d’estrangera” i ha afegit que “aquesta xifra era impensable fa dos o tres anys”.

“Són unes dades que ens fan pensar que la crisi està arribant a totes les cases indistintament del seu estatus social i de la seua nacionalitat” ha matisat.

“A més la crisi s’ha notat, sobretot, en els índexs d’inserció laboral, ja que fins ara teníem un èxit d’inserció d’un 60% i ara estem sobre el 20%” ha manifestat el president de la Fundació. Per la seua banda, la gerent de l’entitat, Charo Castelló, ha recordat que “en aquests moments, la majoria dels usuaris de la Fundació, són els primers expulsats en el mercat laboral”.

A aquest respecte la regidora de Serveis Socials ha volgut destacar que l’Ajuntament de Vila-real continuarà mantenint i finançant el taller prelaboral “ja que és una de les poques ofertes formatives i encaminades a la cerca d’un treball amb recursos disponibles amb què pot comptar la fundació hui en dia” i ha recordat que, “en un moment com l’actual en el que la Generalitat ha abandonat les Escoles Taller i als seus usuaris sense cap oportunitat de formació retribuïda donar suport a iniciatives com la de la fundació és molt important”. A més Alvaro ha demanat a les administracions públiques que, “tinguen, en compte el treball que duen a terme entitats com Tots Units perquè és un dels serveis més útils per a la ciutadania en aquests moments”.

L’edil de Serveis Socials ha explicat que, en concret, en el 2011, un total de 519 persones s’han dirigit a la Fundació buscant ajuda i orientació “i totes elles han sigut rebudes i orientades de la millor manera possible”. “Anualment 689 persones han rebut consell, orientació i sobretot ajuda en aquesta fundació” i ha recordat que és important que “totes les administracions s’involucren en projectes com el de la Fundació que lluiten cada dia per donar treball, formació laboral i acadèmica i per la reinserció”.

Per la seua banda, Enric Reverter ha explicat que per a la Fundació ha sigut també un any important perquè van començar l’any rebent el premi 20 de Febrer “com a reconeixement al treball que estem desenrotllant en la localitat”. També ha destacat que ha sigut un any significatiu perquè han “estrenat un nou local i millorat instal•lacions” i perquè han aconseguit que es reconega a Reciplana Recuperacions, l’empresa que es dedica a l’arreplega, selecció i tractament de residus, “com una empresa d’inserció sociolaboral, sent la primera de la província després de molts anys perseguint-ho”.

Finalment, la gerent de la Fundació, ha agraït el suport de l’Ajuntament en matèria formativa així com el treball realitzat pels tècnics de Serveis Socials “per l’assessorament i l’ajuda proporcionada en tot moment en els programes d’orientació i formació laboral de la nostra entitat”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana