Vilafamés: El Consorci de Museus presenta demà l’exposició “Vis a vis. El disseny visita l’art” al MACVAC de Vilafamés


 
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 30-11-2018
 

L’exposició ofereix un diàleg entre la col·lecció del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni i algunes peces destacades de dissenyadors i empreses valencians
L’exposició s’emmarca dins de l’acord de col·laboració entre el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Museu de Vilafamés, al qual se suma per a aquesta mostra la plataforma La Exprimidora


Castelló (30.11.2018). El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) i La Exprimidora (Associació de dissenyadors i creatius de Castelló) presenta l’exposició “Vis a vis. El disseny visita l’art”, que es podrà veure al museu de Vilafamés fins al 3 de març.

L’exposició presenta un diàleg entre la col·lecció del MACVAC i algunes peces destacades de dissenyadors i empreses valencians. El principal objectiu d’aquesta exposició és posar de manifest la proximitat existent entre les arts visuals i el disseny i la línia tan fina que els separa.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, assistirà demà a la inauguració de la mostra acompanyat per la directora del MACVAC, Rosalía Torrent; l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, el regidor de Cultura, Longi Gil, així com per representants de La Exprimidora.

Pérez Pont ha destacat que “l’aposta feta des del Consorci de Museus per aquest museu al llarg de 2018 amb exposicions com aquesta i com la que vam poder veure fins al passat mes d’octubre, “Mirades diferents”, al Museu de Belles Arts de Castelló, serveix per a redescobrir la rellevant col·lecció d’art contemporani que conserva el MACVAC en diàleg amb altres disciplines i altres formes d’expressió”.

“Amb «Vis a vis», a més, posem en valor la importància que ha tingut sempre el disseny en el territori valencià i la seua influència en el desenvolupament de nous llenguatges artístics en l’actualitat”, ha asseverat.

Al llarg de la història del disseny, han sigut nombroses les ocasions en què aquesta disciplina i l’art han entrecreuat els seus camins. Des dels mateixos inicis, el disseny va forjar la seua personalitat definint-se a partir de l’artesania i les arts aplicades, i a pesar de les nombroses raons que tenim per a afirmar que, en paraules d’Yves Zimmermann, “l’art és art, i el disseny és disseny”, no ha sigut estranys que corrents creatius, influències i fins i tot autors hagen caminat entre les fronteres de les dues disciplines.

Aquesta proposta vol difondre l’extensa tasca feta pels dissenyadors i empreses valencians al llarg de les últimes dècades, que han posat de manifest la valuosa aportació a la modernització i al desenvolupament del nostre territori. El disseny s’ha revelat com una eina poderosa de comunicació, millora de l’entorn i qualitat de vida dels ciutadans tot i que els seus valors artístics queden, sovint, en un segon pla. Això és degut, en part, a la seua funció obligada d’ús i adaptabilitat als contextos, cosa que se s’exigeix a l’objecte industrial i resulta alié a l’obra d’art.

Lluny d’intentar destacar les diferències evidents, l’exposició “Vis a vis. El disseny visita l’art” pretén exalçar les similituds entre art i disseny. A través de diversos exemples, aquesta exposició vol acostar les dues disciplines i posar de manifest les analogies formals, simbòliques, materials i tècniques (així com qualsevol altre punt inicial de diàleg) entre les obres existents al MACVAC i objectes de disseny de creadors valencians. La mostra visibilitzarà l’acostament ja existent del disseny a l’entorn de l’art, i de l’art a la nostra vida quotidiana.

L’exposició es du a terme amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en el marc de la col·laboració establida entre l’ens autonòmic i el MACVAC.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana