Xilxes: Xilxes es converteix en exemple a nivell internacional en la implantació selectiva de matèria orgánica


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193666_119649/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193666_119649/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Xilxes | General | 22-02-2020
Xilxes es converteix en exemple a nivell internacional en la implantació selectiva de matèria orgánica

Tècnics municipals presenten el model de gestió de residus en el marc de les jornades del projecte europeu “MED-*InA” celebrades a França

L'Ajuntament de Xilxes ha participat en una jornada de treball celebrada en Miramas (França) en el marc del projecte europeu ‘MED-*InA’, convertint-se així en exemple a nivell internacional. Junt a experts en plans de Zero Residus i d'Economia Circular de cinc països vinculats a la mar Mediterrània, tècnics municipals han compartit l'experiència en la implantació de recollida selectiva de matèria orgànica a Xilxes.
Xilxes ha aportat els seus coneixements en aquestes jornades en ser un dels primers municipis de la província a apostar per la recollida de la fracció orgànica, avançant-se a les exigències legislatives que en un curt període de temps seran d'obligat compliment per a totes les localitats.
A la jornada han assistit l'arquitecte i enginyer municipals, els qui convidats a la jornada pel ‘Consorci de la Ribera’, han exposat la situació actual del model, els resultats anuals i valoració de la recollida, així com els problemes detectats i les propostes de millora.
Per a finalitzar la jornada, els participants dels cinc països han visitat la ciutat de Miramas i han conegut els seus projectes ‘Zero Déchet’ i ‘Zero Gaspillage’, que compten amb la col•laboració de restaurants i botigues sostenibles per a evolucionar cap a la millora en la recollida selectiva i reducció de residus.
Tots els experts han conclòs en la importància de la necessitat de participació activa de la població per a aconseguir la reducció de residus i la separació en origen de les diferents fraccions, a través de campanyes d'informació i sensibilització.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana