Almassora: Almassora obri les portes del mercat laboral a 12 joves


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186002_113102/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186002_113102/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-06-2019
Almassora obri les portes del mercat laboral a 12 joves


El consistori clausura el curs de capacitació remunerada, el qual ha comptat amb el suport de set empreses de la zona

Els departaments d'Ocupació, Joventut i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora han tancat aquest matí el curs capacitació prelaboral, un programa gràcies al qual 12 joves de la localitat han sigut becats per a completar una formació que els permeta accedir amb millors condicions al mercat laboral. La titulació obtinguda ?multiplicarà les possibilitats de trobar un treball, sobretot en un moment de l'any en què creix l'oferta de vacants en el sector serveis?, com ha manifestat l'edil d'Ocupació, Roger Beltrán.
Tant la formació teòrica com els tallers d'habilitats bàsiques han sigut impartits pel personal de la Fundació Tots Units, entitat que també ha gestionat el contacte dels estudiants amb les set empreses de la zona en les quals han completat 150 hores de pràctiques. Beltrán ha agraït ?l'oportunitat que heu donat a aquests joves per a recuperar el contacte amb el món laboral? als representants de Tallers Enrique García, Cooperativa Agrícola San José, la residència municipal de la tercera edat, Reciplana, Vareser, Càritas i Centre Verd, presents en aquest acte de clausura.
L'alumnat s'ha mostrat molt satisfet amb l'experiència i ha reconegut el canvi que aquest programa ha suposat en les seues possibilitats dins del mercat laboral. Tots ells han rebut els diplomes que acrediten la seua formació de mans de Roger Beltrán, l'alcaldessa en funcions, Merche Galí, i la gerent de Tots Units, Charo Castelló.
Totes les persones beneficiàries d'aquest taller han sigut seleccionades pel departament de de Serveis Socials, a càrrec de Diana Belliure, i són menors de 30 anys en situació de desocupació. El departament de Belliure ha anunciat la realització d'una nova edició d'aquests tallers, dins de l'exercici de 2019, que estarà dirigida a majors de 45 anys en risc d?exclusió social i que hagen estat durant un llarg període de temps fora del mercat laboral.
Cal recordar que des del passat 1 de juny el Centre de Formació d'Almassora acull tres tallers d'ús del programa ?Et Formem? de l'agència valenciana d'ocupació Labora. Una trentena de veïnes i veïns d'Almassora complementaran la seua formació en Obra de paleta, Administració i Jardineria durant els pròxims sis mesos, un període en el qual percebran el salari contemplat en les bases d'aquesta iniciativa de la Conselleria de Treball.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana