Almassora: Diversitat i tolerància en el V Festival de Famílies Orgulloses a la platja d’Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/188185_114921/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/188185_114921/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 31-08-2019
Diversitat i tolerància en el V Festival de Famílies Orgulloses a la platja d’Almassora

Concerts, concursos, poesia i jocs infantils, en la programació del dia

El V Festival de Famílies Orgulloses reuneix hui a Almassora al col•lectiu LGTBI i multitud d'entitats i associacions que s'han unit per a visibilitzar la diversitat a la platja de Pla de la Torre. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha inaugurat la jornada al costat d'una representació de la corporació municipal, així com la vicepresidenta de la Diputació Provincial, Patricia Puerta, entre altres representants autonòmics i nacionals.
Els expositors de la fira d'entitats han començat la seua activitat poc després de les 11 hores per a mostrar a les persones participants la seua trajectòria i objectius en aquest festival “que és una festa, però sobretot un aparador per a mostrar que encara queden moltes barreres per superar”, en paraules de la presidenta del col•lectiu LGTBI a Castelló, Pastora de Florencio.
D'aquesta forma, al costat de la biblioteca de la platja d'Almassora s'han distribuït els expositors de Creu Roja, Amnistia Internacional, la Ludoneta i altres entitats que s'han sumat a la reivindicació. També ho ha fet el director general del CD Castelló, Jordi Bruixola, en representació del club albinegre per a reivindicar els valors de la tolerància en l'esport.
Després del muntatge dels expositors, el festival ha arrancat amb la lectura dels versos en honor a Gloria Fuertes en l'escenari situat al costat de la biblioteca. Els textos de la poetessa i activista han compartit protagonisme amb els jocs inclusius distribuïts per l'esplanada per als menors assistents. Perruques, pintura, escacs i jocs d'enginy han copat el recinte d'oci.
Per part seua, Creu Roja Joventut ha disposat samarretes blanques perquè les persones assistents pintaren missatges de tolerància a favor del col•lectiu LGTBI a través del taller ‘Transformem el món’. A més, per a la vesprada està prevista la carrera amb flotadors i tres concerts a càrrec de Viruta FTM, Alicia Ramos i Frevva, artistes compromesos amb la causa LGTBI.
La regidora d'Igualtat, María José Tormo, ha aprofitat l'ocasió per a agrair a totes les institucions implicades, empreses, clubs esportius, associacions i la resta de plataformes per permetre “que Almassora siga per primera vegada l'altaveu des del qual reivindicar la normalització i acceptació de la diferència”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana