Alt Maestrat: El Petit Príncep, la música i la tradició conformen el cap de setmana de Vilafranca


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/184841_112139/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/184841_112139/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 06-05-2019
El Petit Príncep, la música i la tradició conformen el cap de setmana de Vilafranca





Vilafranca viurà aquest cap de setmana una gran varietat d'activitats per a tots els gustos amb un nexe comú: la cultura.




Així les coses, el divendres dia 10 a les 23h la Sala de Teatre Carles Pons de la Casa de la Cultura acollirà l'actuació del grup "Els Jóvens" que s'engloba dins del Festival SONORA, Circuit de la Música Valenciana. L'agrupació folk, la qual és definida com a Rondalla Pop de l'Alancatí, compta amb 4 premis Ovidi Montllor, 3 premis Carlos Santos de la Música Valenciana i el premi Enderrock a Millor Disc Folk en 2018.




Així mateix, divendres 10 i dissabte 11 tindrà lloc el Xilòfag Festival amb multitud d'activitats. D'aquesta forma, el divendres a les 18h les Sales Gòtiques acolliran la inauguració de l'exposició "El Petit Príncep" de la col·lecció d'Enric Nomdedéu i que podrà visitar-se fins al dia 19. A les 19h a la Casa Social es projectarà la pel·lícula "El Principito" de 2015. El Restaurant L'Escudella acollirà des de les 21.30h un sopar literari.




El dissabte 11, des de les 11h en l'Espai Jove es realitzaran tallers de galetes, papiroflèxia, roses amb feltre i el taller "Dau de 'El Petit Príncep'". A les 12h a la Biblioteca se celebrarà un taller creatiu de literatura estampada basat en la figura d'El Petit Príncep.




A la vesprada, a les 16h Café-Tertúlia per a comentar l'obra de'Antoine de Saint-Exupéry. A les 18h en la plaça de la Casa Cultura hi haurà una performance que combinarà diferents disciplines artístiques. La jornada finalitzarà amb un sopar literari en L'Escudella.

El dissabte, fora de les activitats del Xilòfag, també tindrà lloc la I Carrera Ciclista d'Escoles organitzada pel Club Ciclista Picaio. La prova començarà a les 16.30h enfront de l'Ajuntament. A més, a les 17h tindrà lloc la Rogativa al 'Peirò' de Sant Isidre.




Durant el cap de setmana l'agenda cultural del municipi també se centrarà en la figura de Sant Miquel. Així, el dissabte a les 19h a la Casa Social se celebrarà el debat "Sant Miquel, un sant peculiar". El diumenge a les 9.30h començarà la Rogativa a la Pobla del Bellestar i a les 11.30h serà la missa en l'ermita de Sant Miquel.




-Activitats de llarga durada
Durant aquests dies i fins al 9 de juny a les Sales Gòtiques de l'Ajuntament es pot visitar l'exposició de fotografia "Días perros" i fins al 2 de juny, en el mateix lloc, l'exposició "#Senseetiquetes".




Cal ressaltar a més que les visites al patrimoni de la localitat continuen actives podent-se visitar el Museu de la Pedra en Sec, l'Església de Santa María Magdalena i l'Ajuntament. Per a més informació sobre les visites consultar amb l'oficina de turisme de Vilafranca.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana