Burriana: Dependents severs de Borriana porten any i mig esperant ser reconeguts


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/178615_106791/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 03-11-2018
Dependents severs de Borriana porten any i mig esperant ser reconeguts

Persones dependents veïns de Borriana, fins i tot amb grau molt sever, porten ja més d'any i mig a l'espera de ser reconeguts per la Generalitat Valenciana. Mentrestant, els seus familiars són els que han de costejar i/o patir, la dependència.

En el cas de Borriana, hi ha més de 70 expedients, alguns d'ells amb la sol·licitud presentada fa ja any i mig i que segueixen sense haver-se gravat el seu expedient i, en *consencuencia, sense ni tan sols estar comptabilitzats com que estan a l'espera de ser reconeguts per part de la Generalitat.

El procés arranca quan els familiars d'una persona amb problemes acudeix al metge i se li diagnostica. El primer pas és començar a tramitar la sol·licitud de dependència i, quan ja s'ha presentat tota la documentació, els funcionaris la revisen, graven i sol·liciten, si escau, solucionar alguna deficiència en aquesta.

I és a partir de que ja està l'expedient gravat, quan la Generalitat té constància que aquesta persona ha sol·licitat la dependència, alguna cosa que li concedirà, si escau, després de superar altres dos passos. Alguna cosa que sol prolongar-se per espai d'un altre mig any, aproximadament.

Per al cas de Borriana, en any i mig existeixen més de 70 expedients no han avançat i segueixen encara en el pas previ de l'enregistrament i, que per tant, no existeixen encara com a demandants de dependència per a la Generalitat.

L'edil popular Consuelo Suay va lamentar que “la Generalitat va enviar els expedients perquè els gravara cada municipi el mes de gener i Borriana no ha *suplementado la plantilla de Serveis Socials fins a aquest mes d'octubre i això s'ha traduït que només s'han gravat 14 expedients dels 89 que hi havia en llista d'espera”. I d'això va culpar a l'edil de l'àrea, Manel Navarro, de qui va apuntar que “el seu escàs treball i poca preocupació pel tema. Ho estan patint les famílies dels afectats, que són els habitants de Borriana i això cal fer-ho extensiu a la resta de l'equip de govern”

Navarro va adduir que fins ara no s'havia complementat la plantilla per falta d'espai en les dependències de Serveis Socials. Suay, a més va criticar que s'està sol·licitant “per correu ordinari i sense la seguretat que les cartes no es perden pel camí, que s'esmene qualsevol error que hi haja en l'expedient *pevsio a l'enregistrament”, alguna cosa que va reconéixer Navarro que no és el millor i per això va acceptar la idea proposada que es comunique als afectats via burofax o sistema similar: “Proposaré que a partir d'ara se sol·licite l'esmena de l'expedient via burofax”, va sentenciar l'edil de Serveis Socials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana