Burriana: Ral Sols Galvn arriba a Borriana per a presentar el seu llibre La doble transicin


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186327_113391/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-06-2019
Ral Sols Galvn arriba a Borriana per a presentar el seu llibre La doble transicin

Aquest dijous 20 de juny tindr lloc la presentaci del llibre La doble transicin a crrec del seu autor Ral Sols i una dels seus protagonistes Myriam Amaya.

Dem dijous dia 20 de juny a les 19.00 hores tindr lloc la presentaci del llibre La doble transiacin per part del seu autor Ral Sols a la Sala de Plenaris de l'Ajuntament de Borriana.
Vagues, delinqents, vicioses, perilloses socials, malament exemple per a la infncia, aquests i altres qualificatius s'han vingut emprant des que el mn s mn per a definir a totes aquelles persones que tenien una forma de sentir i de voler diferent a la socialment establida i acceptada.
Traspassar certes fronteres, no solament era un acte de valentia, era tota una temeritat i la garantia de patir l'exclusi social, d'entrar a la pres, o d'ambdues.
Aquest llibre que est prologat per Mnica Oltra recull la vida de huit dones: Salvaora, Silvia, Myriam, Petroli, Soraya, Mar, Manolita i Mara Jos. Dones que es van atrevir a subvertir tots els tractats morals i religiosos d'una Espanya encara endarrerida, parlem de la transici. Aix doncs, elles van ser capaos de dur a terme un projecte vital propi i a qui el moviment LGTBI agraeix part dels avanos aconseguits.
Van penar en presons, van patir tortures, van ser investigades per la policia poltica del franquisme i van ser insultades pels carrers per persones del carrer que no podien entendre la flexibilitat del binarisme sexual i la readaptaci dels gneres segons l'opci de cada persona.
L'entrada a aquesta activitat ser gratuta fins a completar l'aforament i a ms es repartiran als i les assistents uns tatuatges per a donar visibilitat a la dignitat del col?lectiu LGTBI.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana