Burriana: L'alcaldessa lliura els certificats a joves del programa Jove Oportunitat 2019


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193669_119651/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193669_119651/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 22-02-2020
L'alcaldessa lliura els certificats a joves del programa Jove Oportunitat 2019


• Maria Josep Safont valora la seua importància com a “programa de segona oportunitat”, perquè ajuda i dóna suport a joves que han abandonat els estudis
• La quarta edició del programa, la inscripció del qual encara està oberta, es desenvoluparà durant els pròxims quatre mesos

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, han lliurat els certificats a la quinzena de joves que han finalitzat satisfactòriament el programa Jove Oportunitat (JOOP) de 2019 a Borriana.
Segons ha explicat l'alcaldessa després del lliurament dels diplomes, de les quinze persones que van finalitzar l'any passat Jove Oportunitat “algunes han reprès els seus estudis i unes altres han trobat treball”. Per això, ha destacat la seua importància com a “programa de segona oportunitat”, perquè ajuda i dóna suport a joves que han abandonat els estudis, mitjançant accions de motivació, assessorament i orientació, i constitueix per a ells i per a elles “una experiència vital de canvi”.
En el lliurament de certificats també han estat presents la coach, Ana Carreras, que s'encarrega del desenvolupament de cada sessió del programa, i el tècnic de Joventut i del Casal Jove, Vicent Sorribes, els quals han informat que dimarts que ve, dia 25, començarà una nova edició, la quarta, d'aquest programa a Borriana.
La quarta edició del programa, la inscripció del qual encara està oberta, es desenvoluparà durant els pròxims quatre mesos, fins que al mes de juny, en què es tancarà el procés a través del qual els joves i les joves participants poden reorientar el seu futur professional o educatiu. Les inscripcions a JOOP és realitzen al Casal Jove de Borriana.
Jove Oportunitat és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i finançat pel Fons Social Europeu, amb l'objectiu de realitzar accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 22 anys que han abandonat els estudis.
La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de grau mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballe sobre la seua motivació i un reforç de l'autoestima que els ajude a construir un projecte integral de vida.
El programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l'FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic a través de la visita a 20 empreses d'acolliment, on els mostraran el treball real al qual condueix cada titulació de l'FP.
Per als joves que no hagueren obtingut el títol d'ESO, Jove Oportunitat els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a l'FP de grau mitjà.
Per als altres joopers del grup, es realitzaran sessions de refresc acadèmic que els permetran, al curs següent, afrontar la retorn al sistema educatiu amb majors possibilitats d'èxit.
El curs JOOP és du a terme entre els mesos de febrer i juliol, en sessions de quatre hores diàries. A més, per a tutoritzar la reentrada en el sistema educatiu, és realitzaran reunions mensuals del grup amb la seua coach entre setembre i febrer del curs escolar següent.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana