Burriana: "Juguem en família" un altre èxit de participació a Borriana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193741_119718/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193741_119718/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 24-02-2020


• Més de 120 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys van gaudir de l'activitat juntament amb els seus pares o familiars el passat dissabte 22 de febrer

El passat dissabte 22 de febrer, al Centre Municipal de les Arts, es va realitzar l'activitat "Juguem en família", organitzada pel servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) i el Jardí Artístic del Centre Municipal de Cultura la Mercè, juntament amb la regidoria d'Educació i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana .
Van ser més de 120 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys els que van gaudir, juntament amb els seus pare o familiars, d'aquesta activitat, l'objectiu de la qual era fer un toc d'atenció sobre la importància de recuperar mirades, moments de tranquil•litat, d'assossec, de contes i gaudi però, sobretot, recuperar el temps de joc amb els fills i les filles.
Cada vegada veiem amb més freqüència xiquets i xiquetes molt menuts davant de mòbils, tauletes tàctils i altres dispositius. Vivim en un món en què les noves tecnologies tenen un paper cada vegada més rellevant i on cal que els xiquets i les xiquetes aprenguen a manejar-les bé, però les pantalles són altament addictives perquè introdueixen l'infant en un cercle de recompensa ràpida.
Amb aquests dispositius, els infants no poden descobrir, ni desenvolupar degudament les funcions executives. Al mateix temps, aprenen amb major dificultat, ja que l'aprenentatge en la primera infància es produeix fonamentalment de la interacció amb humans, no amb les pantalles.
Per això, "Juguem en família" va facilitar un conjunt de recursos per a una interacció positiva amb els nens a través del joc, amb l'objectiu de traslladar-les a la llar on es poden dur a terme d'una manera relaxada, i compartir amb els més menuts moments de gaudi, tranquil•litat, alegria i aprenentatge.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana