Burriana: L'Ajuntament i FACSA executaran enguany la renovació integral de més de 5.200 metres de conduccions i canalitzacions i 230 escomeses


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193868_119828/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193868_119828/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 28-02-2020
L'Ajuntament i FACSA executaran enguany la renovació integral de més de 5.200 metres de conduccions i canalitzacions i 230 escomeses

• El consistori i la companyia de Grup Gimeno presenten el Pla d'Obres 2020
• Des de l'inici del contracte en 2015, ja s'han renovat 17.700 metres lineals de xarxa d'aigua potable i 7.635 metres lineals de clavegueram, i prop de 3.000 escomeses entre els dos serveis

L'Ajuntament i FACSA executaran enguany la renovació integral de més de 5.200 metres de conduccions i canalitzacions i 230 escomeses a Borriana, segons ha anunciat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi.
Emmarcat en el compromís amb la qualitat en la prestació del servei i la millora contínua, l'Ajuntament de Borriana i FACSA, l'empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i la gestió del clavegueram en la localitat, han presentat el Pla d'Obres 2020, que defineix les actuacions de renovació i millora d'aquestes infraestructures.
Referent a la xarxa de proveïment d'aigua potable, les entitats duran a terme en el present exercici, la renovació integral de més de 230 escomeses i més de 3.400 metres de conduccions, amb l'objectiu de “substituir de forma progressiva les canalitzacions més antigues de la localitat i evitar possibles problemes en el subministrament”, ha precisat Aparisi.
Millores que es completaran amb la instal•lació d'una vàlvula de retenció a l'eixida del depòsit general i la construcció d'un depòsit per a l'emmagatzematge de l'aigua de rebuig de la planta de carbó actiu en el recinte pou Borriana 6.
També s'instal•larà un mesurador en continu de clor en la zona marítima, la instal•lació de xarxa de clavegueram en la parcel•la municipal situada en la zona Arenal, i la col•locació de preses de càrrega per a les cubes de serveis públics, ha indicat el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado.
Per part seua, en relació amb la xarxa de clavegueram, FACSA emprendrà les tasques de renovació de 1.800 metres de canalitzacions, així com d'altres elements, com ara, embornals i tapes de pous de registre.
Una labor que repercutirà de forma directa en “la millora del servei per a més de 350 borrianencs i borrianenques”, ha assegurat el responsable municipal de l'àrea de Serveis Públics.
“Totes aquestes actuacions ratifiquen el treball que estem duent a terme per a actualitzar les xarxes de proveïment i sanejament del municipi, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei que prestem a la ciutadania i minimitzar el risc de possibles avaries”, han explicat sobre aquest tema Aparisi i Boado.
Concretament, enguany es realitzaran actuacions als carrers Santa Teresa, Divina Pastora, Vicent Forner Tichell, Illes Balears, bisbe Lluís Pérez, Santa Maria Rosa Molas, Mallorca, Sant Blai, Misericòrdia, camí d'Artana, Ausiàs March, Pescadors, Comerç, cardenal Cisneros, Baró, Oviedo, pare Vilallonga, mestre Falla, Vila-real, Rosa dels Vents, Verge de la Paloma, Àngel de la Guarda, Pizarro, així com en l'avinguda Mediterrània i en la plaça del Pla.
En aquest sentit, el regidor de Serveis Públics ha recordat que des de l'inici del contracte, l'any 2015, “s'han renovat 17.700 metres lineals de xarxa d'aigua potable i 7.635 metres lineals de clavegueram, a més de prop de 3.000 escomeses entre els dos serveis”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana