Burriana: Lluïsa Monferrer anuncia que Borriana suspén les festes de la Misericòrdia 2020


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196041_121698/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/196041_121698/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Fiestas | 28-07-2020
Lluïsa Monferrer anuncia que Borriana suspén les festes de la Misericòrdia 2020

Borriana no celebrarà les festes de la Misericòrdia 2020. Era un secret a veus. No era una suposició, sinó que tant a l'Ajuntament de Borriana com fora de la localitat ja se sabia des de la setmana passada.
Encara així, l'equip de govern de Borriana havia amagat la decisió que ja estava presa i ho ha mantingut en 'secret' fins a aquest dimarts.
L'edil de festes, Luisa Monferrer, té programada una reunió amb les penyes (20.00 hores) i ací els comunicarà que no hi haurà festes de la Misericòrdia". Una notícia de la qual els més directament interessats (les penyes) són quasi els últims a conéixer.
L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va explicar divendres passat 24 de juliol que després que Vila-real suspenguera les festes, Borriana ja no tenia molt de marge de decisió. Però la documentació la pilleta en un renuncie i deixa en evidència les seues paraules.
El COVID-19 i un informe de la Conselleria de Sanitat, a través del director del Centre de Salut Pública de Castelló va signar un document el passat 21 de juliol en el qual assegurava que "seria un gran risc epidemiològic la celebració de les festes patronals de Borriana, recomanant no fer reunions de més de 15 persones, llevat que el nombre de casos detectats en els últims quinze dies baixara de tres i es mantinguera aquesta taxa durant almenys una setmana".
I aqueix informe i la decisió de Borriana i la coneixia l'Ajuntament de Vila-real abans de suspendre les seues festes. I és que fins i tot les penyes de Vila-real saben des de la setmana passada que Borriana ´no les anava a celebrar, concretament des de quan es va comunicar que se suspenien les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia i que "Borriana també les ha suspeses". Les havia suspeses però no ho havia comunicat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana