Castelló: El PSPV-PSOE es compromet a tindre en compte al Consell d?Estudiants de l'UJI en totes les decisions que afecten els alumnes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184394_111747/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-04-2019
El PSPV-PSOE es compromet a tindre en compte al Consell d?Estudiants de l'UJI en totes les decisions que afecten els alumnes


 Els candidats socialistes mostren la seua voluntat de continuar treballant en la reducció de taxes acadèmiques, que en els últims 4 anys han experimentat una rebaixa del 15%. A més, han assegurat que ?si Pedro Sánchez segueix en el Govern d'Espanya, les beques seran un dret?.

 La portaveu del Consell de Estudiants valora molt positivament el treball realitzat per la Generalitat per a facilitar la mobilitat dels universitaris i l'anunci del bitllet únic per a menors de 30 anys.

Les candidates i candidats del PSPV-PSOE a les eleccions generals i autonòmiques s'han entrevistat amb la portaveu del Consell d?Estudiants de l'UJI, Laura Alcaide, en una reunió en la qual també ha estat present el president estatal de la Coordinadora de Representants d'Estudiants d'Universitats Públiques (CREUP), Pablo Alcaraz. La representant dels alumnes de la universitat de Castelló ha valorat de forma molt positiva aquesta entrevista i ha lamentat que la resta de partits que concorren als comicis del 28-A no tinguen previst una trobada similar.
Alcaide ha reivindicat que ?quan els polítics prenguen decisions que ens afecten, que no es preocupen només els equips rectorals, que també ens tinguen en compte?. A més, ha plantejat la necessitat d'elaborar un mapa de titulacions ?per a estudiar les que hi ha i on s'imparteixen?. Una proposta amb la qual es va mostrar receptiva la candidata socialista a les Corts Valencianes, Maria José Salvador, perquè ?del que es tracta és de regular les titulacions i ajustar la seua oferta?.
Salvador ha recordat que la Universitat i els universitaris han sigut una de les prioritats del PSPV-PSOE a l'hora de gestionar la Generalitat Valenciana. Per això, ?hem fet un esforç sense precedents per a rebaixar les taxes que hui són un 15% inferiors a les que hi havia en 2015?. A més, ha recordat que en l'actualitat ?un terç dels alumnes no paga per estudiar?.
Els representants del Partit Socialista han mostrat el seu compromís de continuar treballant en aquesta línia, en la qual s'emmarca l'anunci realitzat recentment pel President Puig que aquells alumnes que aproven el curs no hauran de fer front a les taxes universitàries de l'any següent. En definitiva, ha dit Salvador, ?del que es tracta és que puga estudiar tot aquell que desitge fer-ho i de fomentar la cultura de l'esforç?.
I que hi haja un transport adequat que garantisca la mobilitat dels alumnes, i solucions habitacionals a l'entorn de la universitat. Per això, la Generalitat ha dissenyat un nou i eficaç servei públic de transport per al desplaçament fins al campus de l'UJI i posarà en marxa un bitllet únic per a menors de 30 anys que podrà ser utilitzat en Rodalia, Tram i autobús interurbà. A la província de Castelló beneficiarà a 96.000 joves. A més, es crearan 250 habitatges compartits en les quals al voltant de 1000 alumnes podran tindre accés a un lloguer accessible.
Per part seua, la candidata al Congrés, Susana Ros, ha transmés la intenció de Pedro Sánchez de modernitzar el sistema de beques si segueix al capdavant del Govern d'Espanya, perquè el nostre compromís és que ?les beques siguen un dret?. Per això, ?crearem l'estatut del becari?.
Ha dit finalment que ?el PSOE porta en el seu programa l'aprovació d'una nova Llei d'Universitats, que es consensuarà amb tota la comunitat educativa per a millorar la formació dels alumnes i la seua adaptació als canvis tecnològics i socials.
Entre els representants del PSPV-PSOE que s'han entrevistat amb la portaveu del Consell d?Estudiants estaven els caps de llista al Congrés i al Senat, Susana Ros i Artemi Rallo; els candidats a les Corts Valencianes, María José Salvador, Ernest Blanch i Ruth Sanz, i el candidat al Congrés, Federico Arnau.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana