Castelló: 8000 malalts de Castelló i les seues famílies es beneficiaran del Pla Nacional de l'Alzheimer impulsat per Pedro Sánchez


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184395_111748/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184395_111748/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184395_111748/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-04-2019
8000 malalts de Castelló i les seues famílies es beneficiaran del Pla Nacional de l'Alzheimer impulsat per Pedro Sánchez

 Carlos Laguna considera un encert que Ximo Puig haja eliminat els copagaments que va imposar el PP i destaca l'esforç del President en matèria de Dependència ?perquè si en 2015 només hi havia dins del sistema a la Comunitat Valenciana 38.000 persones, ara la xifra és de 75.000?. I el compromís és el de continuar treballant per a eliminar les llistes d'espera.

El candidat independent a les Corts Valencianes pel PSPV-PSOE, i màxim representant fins ara de col?lectius de persones amb discapacitat, Carlos Laguna, s'ha entrevistat amb representants de l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA) i de FRÁTER.
En la seu de AFA a Vila-real, on ha sigut rebut pel President i la gerent, Emilio Marmaneu i Silvia Ramos, ha estat acompanyat per la també candidata autonòmica i regidora de Vila-real, Sabina Escrig; la candidata al Congrés, Mari Carmen Aguilella, i el regidor de l'equip de govern de la localitat, Álvaro Eschorihuela.
En el transcurs de la trobada, els dirigents de AFA han explicat la problemàtica per la qual travessen les famílies dels 8000 malalts d'Alzheimer que hi ha a la província de Castelló.
Per part seua, Carlos Laguna ha informat que el Consell de Ministres acaba de conéixer les principals línies estratègiques del Pla Nacional de l'Alzheimer, en el qual aposta per la investigació per a saber més sobre les seues causes, i pel diagnòstic precoç. Un pla que el programa electoral del PSOE es compromet a implementar, amb l'objectiu d'eradicar situacions d'exclusió, rebuig o estigmatització de les persones afectades.
A més, es pretén reduir l'impacte de la malaltia, afavorir que el malalt es puga mantindre en el seu entorn i la posada en marxa de respostes socials i sanitàries.
I és que com ha assenyalat Laguna ?es tracta d'una malaltia cruel que va a més amb l'augment de l'esperança de vida i redoblar els esforços en aquest camp és una obligació per a les administracions públiques?.
VISITA A FRÁTER
En la reunió mantinguda en la residència d'atenció a persones amb discapacitat, Fráter Castelló, els candidats a les eleccions generals, Mari Carmen Aguilella, i Pep Grau, i els autonòmics, Sabina Escrig i Carlos Laguna, han explicat als residents els avanços que s'han obtingut amb un govern progressista durant els quatre anys del Pacte del*Botànic, liderat per Ximo Puig. Un període en el qual s'ha eliminat copagament dels medicaments imposat pel PP, beneficiant a 1.350.000 valencians, a pesar que aquesta mesura va ser recorreguda pel Govern de Rajoy.
D'altra banda, els candidats han comentat que amb Ximo Puig ha desaparegut el copagament dels centres de dia i centres ocupacionals, així com del transport adaptat que, en el seu moment, va obligar moltes persones amb discapacitat a renunciar a aquests recursos públics perquè no podien fer front econòmicament als copagaments imposats.
També s'ha parlat del sistema de la dependència, que amb el PSPV-PSOE en el Govern ha millorat substancialment, ja que si en 2015 hi havia 17 valoradors en tota la Comunitat Valenciana, actualment hi ha 300, la qual cosa ha permés que ja estiguen dins del sistema 75.000 persones, quan en 2015 només hi havia 38.000. Però ?som conscients que encara queda molt per millorar, per això ens comprometem a agilitar la situació de les 20.000 persones que encara estan en llista d'espera?.
Els representants del Partit Socialista també s'han referit al fet que el Govern de Pedro Sánchez ha aprovat que totes les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% poden ser beneficiaris dels descomptes de la Targeta Daurada per a viatjar amb RENFE, quan abans era sol per als quals tenien un grau del 65% o superior.
Els representants de Fráter han reivindicat que des de l'Administració Autonòmica es revise l'adjudicació de places en els centres concertats, ja que, a vegades, sense consultar amb els responsables de les residències d'atenció a persones amb grans discapacitats, es pot complicar la gestió.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana