Castelló: L'alcaldessa de Castelló assisteix a la solemne missa del dia de la Festa Principal de la Mare de Déu del Lledo


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227070_143934/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227070_143934/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227070_143934/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 05-05-2024
L'alcaldessa de Castelló assisteix a la solemne missa del dia de la Festa Principal de la Mare de Déu del Lledo

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada pels regidors del govern, ha assistit aquest matí a la Solemne Missa Estacional, amb motiu de la celebració de la Festa Principal de la Mare de Déu del Lledo, com és tradicional cada primer diumenge de maig.

Acompanyant a l'alcaldessa en la presidència han estat també el Perot, càrrec ostentat pel regidor d'Agricultura, Vicent Sales i la regidora procuradora d'Ermites, Noelia Selma. La cerimònia religiosa ha estat presidida per l'obisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente. En la part musical ha participat, com va ocórrer ahir dissabte, l'orquesta i cor del Sant Àngel de la Vall d'Uixó.

Han acudit també a la celebració les Reines de les festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, a més de la presidenta de Les Corts, Llanos Massó i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, entre altres autoritats.

L'alcaldessa, en la seua condició de clavariesa en aquest any del Centenari de la Coronació, ha tingut l'honor de portar fins a l'altar de la Con-catedral la bandera de la Reial Confraria, amb la imatge de la Patrona.

Per a Carrasco 'es tracta d'un altre moment inoblidable d'aquest any tan especial. Perquè el càrrec de clavariesa, en nom de l'Ajuntament de Castelló, representa a tots els castellonencs. Així doncs, portar la bandera de la Patrona en el dia gran de la Festa de la Mare de Déu del Lledó, ha sigut un honor, un privilegi i un moment de molta emoció i orgull'.

En finalitzar la missa s'ha disparat una mascletà, a càrrec de Pirotècnia Penarroja, en Plaça Cardona Vives i s'ha procedit al volteig de la campana de la ciutat 'Omnis angelis et arcangelis' (Àngel), seguida de la resta de campanes de la torre campanar del Fadrí.

Després de la mascletà, l'alcaldessa de Castelló s'ha desplaçat també fins a la plaça Huerto Sogueros, on s'ha preparat una paella popular com a commemoració d'aquest dia dedicat a la Lledonera.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana