Castelló: El mural ceràmic de l'artista castellonenc Ángel Igual inspirat en la UNESCO ja llueix a Manises


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227327_144116/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227327_144116/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227327_144116/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227327_144116/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227327_144116/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 10-05-2024
El mural ceràmic de l'artista castellonenc Ángel Igual inspirat en la UNESCO ja llueix a Manises

El ceramista i escultor contemporani Ángel Igual acaba d'escriure un dels capítols més importants de la seua carrera. El mural ceràmic de l'artista de la Vall d'Uixó inspirat en la UNESCO i creat durant la Festa de la Ceràmica de Manises de 2022, en el qual van participar ceramistes manisers, de Barcelos i de Paducah, ciutats que comparteixen la pertinença a la xarxa de Ciutats Creatives en la modalitat de artesanía i arts populars, es troba instal·lat des d'ahir al costat de l'Oficina de Turisme de Manises, per a commemorar aquest reconeixement.

El mural col·laboratiu, que segueix la tradició ceràmica manisera, ha sigut dissenyat pel ceramista i escultor Àngel Igual, qui ha concebut aquesta peça circular de dos metres de radi (més de 12 metres quadrats) amb un llenguatge contemporani, al mateix temps que guarda el màxim respecte a la tradició i cultura clàssica ceràmica. Cal destacar que el format circular és un dels més difícils que existeixen a l'hora de realitzar un mural ceràmic.

El director de l'obra escultòrica, Àngel Igual, ha expressat el seu 'agraïment a totes i tots els ceramistes que han participat en l'elaboració del mural. Ha sigut un plaer treballar amb aquests companys que han demostrat tanta qualitat. Estic molt orgullós de tindre una obra a Manises, que és una de les bressols de la ceràmica, i fer-ho, a més, en un lloc tan privilegiat per on transiten tant veïns i veïnes com visitants. Ha sigut tot un honor tindre aquesta oportunitat'. 'Estic molt satisfet amb el resultat. El repte de posar una obra de tal magnitud que commemorara l'entrada de Manises en la UNESCO era una gran responsabilitat, però podem afirmar que l'hem superat, ja que crítics i experts han alabat el meu treball i no puc sentir-me més feliç', ha afegit l'artista.

Ángel Igual pretén transmetre l'essència de la ceràmica manisera, per això, utilitza el cercle com a element conceptual fonamental, com a símbol que uneix el foc, el sol, el reflex metàl·lic o la roda del torn. En aquest lloc geomètric tenen cabuda, segons Igual, tots els punts de vista, com d'artistes han participat en la seua elaboració. En definitiva, representa la ceràmica, les seues peces i la seua ruta.

L'obra fa referència, principalment, als processos de creació ceràmica pels quals és conegut el municipi de l'Horta Sud, així com la qualitat dels seus ceramistes, i pretén destacar els valors intrínsecs de les produccions, l'esforç, la paciència, l'aprenentatge, l'expressivitat, el respecte pel patrimoni o la pròpia cooperació, per a deixar constància del reconeixement de Manises com a Ciutat Creativa de la UNESCO, l'única de l'Estat espanyol que pertany a la modalitat d'artsania i arts populars.

Els i les participants del mural col·laboratiu han sigut: Isabel Aguiló, Vicente Ajenjo, Daniel Alonso, Conxa Arjona, Mari Carmen Bosch, Enrique Cases, Antonio Cordero, Carlos Dias, María José Ferrando Palao (Encisar-te), Mitch Kimball, Evelyn Kuiper, Carmen Marco, Salva Martí, Maribel Martínez, Vicente Martinez, Francisco Mas, Arturo Mora, Rafa Mora, Nora Pastor, Amalia Pérez, Sofía Porcar, Pepe Royo, Maribel Salas, Dave Sánchez (Drac Ceràmic), María Ángeles Sánchez López (Encisar-te), Douglas Schültz, Dolo Torrent, Pilar Valderrama, Juan (Bondia) y Mercedes (Porcelana Mercedes).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana