Comunitat Valenciana: La UPV participa en un projecte internacional per a la transformació digital de la indústria cinematogràfica europea


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227330_144119/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 10-05-2024
La UPV participa en un projecte internacional per a la transformació digital de la indústria cinematogràfica europea

La Universitat Politècnica de València participa, a través de su grup de Sistemes i Aplicacions en Temps Real (SATRD), en el projecte europeu SCENE, el qual té com a objectiu principal la transformació digital de la indústria cinematogràfica aprofitant tot el potencial de tecnologies com la intel·ligència artificial i el blockchain, entre altres.

'SCENE pretén crear noves tecnologies i serveis per a tota la cadena de negoci del cinema, des de la planificació d'una pel·lícula fins a la seua producció, postproducció i reproducció en les pantalles dels espectadors. Tot això amb un objectiu final: contribuir a modernitzar i millorar la competitivitat de la indústria del cinema europea a nivell global', destaca Benjamín Molina, investigador del grup SATRD de la Universitat Politècnica de València.

El treball de l'equip de la UPV és crucial en aquest projecte. El grup de Sistemes i Aplicacions en Temps Real és el responsable de desenvolupar el Pla de Gestió de Dades (DMP) i d'implementar els anomenats data-lakes (llacs de dades).

Actualment, el projecte SCENE ha definit l'arquitectura del sistema, que ha sigut avaluada amb diferents sectors de la indústria cinematogràfica, des de productores, actors i actrius, fins a distribuïdores, empreses de localització, etc. 'Els pròxims passos inclouen una integració i prova de les solucions desenvolupades per al seu posterior desplegament en tres pilots ubicats a Grècia, Xipre i Itàlia', afig Molina.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana