Diputación CS: El Grup Socialista replica a Sales que la ciutadania encara està esperant que el PP retorne els diners de la Gürtel i de la dimissió en diferit de Francisco Martínez


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 31-08-2019
 


El Grup Socialista en la Diputació de Castelló respon al portaveu del PP, Vicent Sales, que la ciutadania encara està esperant que el PP retorne els diners de la Gürtel pel seu finançament il·legal i enriquiment il·lícit, tal com va acreditar en una sentència de l'Audiència Nacional. Els socialistes recorden que, només a la ciutat de Castelló, la Policia Judicial va documentar diversos pagaments irregulars per actes electorals del PP en les campanyes municipals i autonòmiques de 2007 i en les europees de 2005 que sumen 41.000 euros. Han passat més de deu anys, però ni han retornat els diners ni tan sols han mostrat penediment.

Els socialistes no se sorprenen del grau de cinisme i doble encalla de mesurar a la que ens té acostumats Sales, que mirava per a un altre costat quan l'equip de Govern de la Diputació presidit per Javier Moliner i del qual ell formava part no va tindre cap problema a pagar la dimissió en diferit de Francisco Martínez. Per ventura no recorda Sales que al gener van anunciar que retiraven les competències a Francisco Martínez però va mantindre la seua acta com a diputat i va ocupar una sotssecretaria del PP fins més de huit mesos després? Tampoc recorda Sales que llavors el PP explicava que la renúncia es materialitzaria tan prompte com permeteren els terminis que requeria el tràmit?

Per la seua condició de funcionari públic Sales hauria de conéixer el procediment, però probablement prefereix tergiversar la realitat per qüestions purament partidistes. El Grup Socialista recorda que Manel Martínez va presentar la seua renúncia per registre com a diputat provincial amb data 30 de juliol i, a partir d'aqueix moment, es van activar els tràmits administratius que requereix aquest procediment.

Així, està establit que la renúncia s'ha de fer efectiva mitjançant escrit al ple de la Corporació, en la primera sessió plenària que se celebrarà després de presentar la dimissió, que serà el pròxim 10 de setembre. El procediment s'ha ajustat estrictament a la legalitat i ens sorprén que Sales qüestione el treball dels funcionaris de la institució provincial.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana