Generalitat Valenciana: Cooperatives Agroalimentàries i la UPV impulsen unes jornades per transformar el futur de l'agricultura valenciana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224392_141973/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224392_141973/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/224392_141973/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 12-03-2024
Cooperatives Agroalimentàries i la UPV impulsen unes jornades per transformar el futur de l'agricultura valenciana

Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana i l'Oficina de Transferència de Coneixement (OTC) de la Universitat Politècnica de València (UPV) juntament amb el Servei de Promoció i Suport a la Investigació, Innovació i Transferència (i2T) de la universitat han organitzat aquest matí una jornada que ha permès generar sinergies entre les cooperatives agroalimentàries valencianes i l'ecosistema d'innovació de la universitat. L'objectiu és buscar solucions conjuntes i reals a problemàtiques existents en àmbits com la millora de la producció, la lluita contra plagues i malalties, la transformació, la comercialització o la gestió social, entre altres.

Més d'un centenar de persones han participat en la jornada, celebrada a l'auditori del Cub Blau de la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI-UPV). En la inauguració, el president de Federació, Cirilo Arnandis, va recordar que 'innovar no és una opció per a les cooperatives agroalimentàries, sinó una necessitat' i va assenyalar l'àmbit de la producció, l'econòmic i de la comercialització i l'àmbit social com les tres àrees en les quals les cooperatives agroalimentàries valencianes han de desenvolupar una cultura d'innovació constant.

Per a Arnandis, 'la innovació neix a les universitats, en els centres tecnològics i de recerca', però 'per a què surtisca dels laboratoris, és imprescindible establir sinergies amb els qui s'encarreguen d'investigar'. Aquestes sinergies permeten també, que allò sobre el qual s'investiga o en el qual s'innova responga a les veritables necessitats del sector.

En la benvinguda a aquesta segona jornada de networking i matching de Cooperatives Agro-Alimentàries i la UPV, Salvador Coll, vicerector d'Innovació i Transferència ha destacat la forta connexió de la universitat amb l'entorn social i empresarial, posicionant-la com un referent en l'àmbit tecnològic a nivell nacional i internacional. Coll afirma que 'la universitat està en el 2'5% millor de les universitats del món. Tenim la responsabilitat i el compromís d'aportar a la societat tot allò que puguem. El sector agroalimentari i ramader és un sector rellevant a la nostra regió i tenim molt per fer. Part de les solucions de futur del sector passen pel coneixement, per la ciència i l'aplicació de la tecnologia'. El discurs del vicerector ha mostrat com des de la universitat s'aporten solucions I+D+i per al món real. Així, Coll assenyala 'què millor que connectar amb els qui esteu a la producció, al camp i a les explotacions per orientar el que sabem fer al sector agroalimentari i que siga de màxim profit'.

Les primeres intervencions de la jornada s'han dedicat a la presentació de diferents entitats que participen en l'OTC UPV-innovació i que estan al servei de les cooperatives: CPI Europe, l'Escola de Doctorat i el Servei Integrat d'Ocupació.

A continuació, el catedràtic del Departament d'Economia i Ciències Socials de la UPV, José María García Álvarez-Coque, ha abordat la importància de la innovació social en el cooperativisme.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana