Les Alqueries: Les Alqueries celebra els seus 34 anys de segregació amb un programa per a tots els públics


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186265_113341/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 17-06-2019
Les Alqueries celebra els seus 34 anys de segregació amb un programa per a tots els públics

Per primera vegada en aquestes festes hi haurà dos bous en corda el dia 24 de juny

Un any més, la regidoria de Festes de l'Ajuntament de les Alqueries ha presentat el programa de Festes de la Segregació 2019 que es podrà recollir en format físic a partir d'aquesta vesprada a la Casa de la Música i Dansa (MiD) de 17 a 20 hores o als matins al registre de l'Ajuntament de 9h a 14h. Enguany s'han inclòs gran varietat d'actes i activitats que finalitzaran el 25 de juny. Lorena Maure, regidora de Festes, afirma que ?enguany la programació està repleta d'activitats dirigides a tots els públics perquè puguen gaudir tots per igual. A més, comptarem amb actes per a recordar aquell 25 de juny del 1985, ja que enguany fa 34 anys que es va reafirmar la nostra identitat com a poble?.

Com a prèvia a les festes, del 15 al 21 de juny, s'han iniciat activitats d'entreteniment com les proves d'habilitat canina ?agility?, la ?Volta al terme de les Alqueries? d'uns 25 km i diverses audicions de la Escola de Música Alqueries als jardins de la Casa de la Música i la Dansa. El dia 21 començaran les festes de la Segregació de manera oficial amb el tradicional llançament de coets i volteig de campanes. En la programació consten actes tradicionals, com el sopar de ?paiporta? en el qual aquells que vulguen assistir hauran d'inscriure's abans del 20 de juny i com a novetat, dos bous en corda el dia 24 de juny. Enguany, a més, es consolida l'activitat més refrescant de l'any passat, el ?summersplash? amb un tobogan de més de 70 metres i animació musical en el subterrani de la Via Augusta.

El dimarts 25 se celebrarà l'acte institucional i ofrena al ?Monòlit? que finalitzarà amb els 34 'tronadors' tradicionals i la mascletà de final de festes disparada per la pirotècnia Reyes Martí. Maure, agraeix "la col?laboració en els diversos actes de totes aquelles persones i entitats que han treballat voluntàriament per a fer unes festes que esperem que siguen molt participatives? i convida al fet que ?tots els veïns tinguen unes bones festes i gaudisquen de totes les activitats i actes programats per a aquests dies, ja que hem posat molt d'afecte en l'elaboració".


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana