Vila-real: Vila-real llança la campanya de sensibilització ciutadana d'Ecovidrio per a les seues Festes Patronals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/5/206104_130319/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Vila-real | General | 11-05-2023
Vila-real llança la campanya de sensibilització ciutadana d'Ecovidrio per a les seues Festes Patronals

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, ha llançat durant les Festes Patronals la campanya de sensibilització 'Festes amb eco' per a promoure el reciclatge de vidre entre els festers i veïns del municipi. La iniciativa té com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre proposada per Ecovidrio en maig respecte al mateix període de l'any anterior.

El municipi rebria el guardó 'Festes amb eco' si aconsegueix superar el repte proposat i reconeixeria així la implicació de la ciutadania i festers en la campanya per a aconseguir unes festes més sostenibles.

Per a reforçar la campanya, educadors ambientals visitaran el municipi i recorreran les principals zones festives per a informar als festers del repte proposat i animar a la ciutadania a reciclar vidre i a participar en jocs i reptes a canvi d'una exclusiva motxilla amb el disseny de la imatge de la campanya 'Festes amb eco'.

Els educadors ambientals estaran presents en la Plaça de la Vila i l'Avinguda de la Mura amb Carrer Ramon i Cajal el dissabte 13 de maig de 11:00 a 15:00 hores, i el divendres 19 de maig, de 18:00 a 22:00 hores al Carrer Madre Maria Rosa Molas, Carrer Jaume Roig i Plaça Llaurador.

La campanya també convida als festers a compartir les seues fotos més sostenibles en les xarxes socials amb el hashtag #FestesAmbEco.

A més, la campanya ressalta els beneficis mediambientals del reciclatge de vidre, com la disminució de verteders, l'evitació de l'extracció de matèries primeres de la natura i la reducció de l'emissió de CO2 en el procés de fabricació.

Ecovidrio compleix en 2023 el seu 25è aniversari des de la seua fundació en 1997 mitjançant la Llei d'Envasos i Residus d'Envasos. L'entitat vol conscienciar als ciutadans de la importància de reciclar vidre i col·laborar en la conservació del medi ambient.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana